Tijdslijn 98 dagen (din 23 apr 2024 ... woe 17 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Avondmalen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 30 oktober 2016
Gezelling samenzijn in GroningenDe mooie korenmolen "Wilhelmina" in Noorderhogebrug is regelmatig het centrum van leuke activiteiten. Ook gisteravond was het weer eens zover en werd het "avondmalen" gevierd. De molen was mooi verlicht en er kwamen veel bezoekers op af. Buiten was een springkussen voor de jongsten aanwezig, wat voor veel vertier zorgde. Op weg naar binnen werden bezoekers door een kleine overdekte markt gevoerd, waar onder meer Groninger streekproducten en boeken hierover te krijgen waren.

De mooie Wilhelmina


 

Eenmaal binnen aangekomen werd je aangenaam verrast door de klanken van een band die country en western, folk en bluegrass nummers ten gehore bracht: "De Dobbepickers". Door de hele molen waren, ter gelegenheid van Halloween, spookjes opgehangen. Ook waren andere griezelige en leuke attributen opgesteld, zoals een oude haard die echt rookte en flakkerde - omwille van de brandveiligheid natuurlijk niet met echt vuur, maar met een rookmachine, maar desondanks levensecht. En kijk, daar hing zelfs iemand gevaarlijk in de luigang - gelukkig ook maar een pop, maar toch ook weer net echt.

De inwendige mens kon ruim worden gesterkt met koffie, glúhwein en lekkere pannenkoeken. Verder was natuurlijk 'tout molengroningen' aanwezig en werden veel gesprekken over molens en molenvrienden gevoerd.

Een topavond!

Gezellig man - de Dobbepickers!

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag profiteren we van mooi weer met zonneschijn. Vanaf morgen vallen er buien, waarbij vooral in het noordoosten en oosten kans is op hagel en onweer. Het blijft nog enkele dagen koud lenteweer.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-