Tijdslijn 98 dagen (don 25 apr 2024 ... vri 19 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zolang voor Sint Markus warm, zolang na hem koud.
Erfgoedschatten 1 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
vrijdag, 24 maart 2017
Blote billen..Het is al weer een poosje geleden, maar we willen toch nog melding maken van de eerste school, die in dit voorjaar bezig ging met het project "De Molenmuis". Dit is het ene deel voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (de kleuters) van het grote educatietraject Erfgoedschatten van Slochteren. Het spits werd in dit geval afgebeten door de Chr. Basisschool De Wegwijzer in Slochteren.

De groepen waren op school al eerder bezocht door “molenaarsknecht” Gerhard Landman, die de molenleskist toen ook direct meenam. Vergezeld door juf Ineke Joosten en een hele ploeg ouders, brachten de 19 kinderen eind februari een bezoek aan Stel’s Meulen.

Molengidsen Gerhard Landman en Menzo Huininga en molenaar Henk Helmantel hielden de kinderen ongeveer een uur flink bezig in en om de molen en ze kregen zodoende een hele hoop dingen in werkelijkheid te zien, waarover ze op school al eerder hadden gehoord. Het bekende “met de billen bloot” deed het als altijd weer prima! Uiteraard maakten alle kinderen met veel plezier hun eigen molentje.

Op de eerste foto een groepje op de grote en vooral hoge stelling; op de andere veel aandacht voor de “blote billen”

Op de grote, maar vooral hoge stelling ..... "Met de billen bloot" doet het altijd!
 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het blijft de komende dagen licht wisselvallig, maar vanaf Koningsdag zal de temperatuur wel op een hoger niveau komen. Echte garantie op droog weer is op deze dag echter nog te veel gevraagd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-