Tijdslijn 98 dagen (vri 19 apr 2024 ... zat 13 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
April veel regen, brengt grote zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Monumentendag 2017 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 2 september 2017
Open Monumentendag 2015 - Kunst en AmbacktElke 2e zaterdag in september zijn heel veel monumenten voor het publiek geopend. De "Open Monumentendag" 2017 valt dit jaar op 9 september. Als thema is gekozen voor: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Het is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, melkfabrieken, werkplaatsen, tolhuizen, tuinderscomplexen en molens via markten, waaggebouwen, pakhuizen en winkels tot buitenplaatsen, waterstaatcomplexen en bierbrouwerijen. Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag kunnen worden beleefd.

Ook onze molens zijn op Open Monumentendag over het algemeen geopend, tenzij technische problemen dit niet mogelijk maken.  

MolenTypeOpenstelling
De molen van de Groote Polder, SlochterenPLEGesloten
De Ruiten, SlochterenPZondag van 10.00 tot 17.00 uur
Bakker's Meulen, SlochterenWKan altijd bezichtigd worden
Fraeylemamolen, SlochterenPZaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Windlust, OverschildKZaterdag van 11.00 - 16.00 uur
Stel's Meulen, HarkstedeK

Zaterdag / zondag van 11.00 - 17.00 uur

Entreprise, KolhamKEZaterdag van 11.00 - 17.00 uur
De Noordstar, NoordbroekKGZaterdag van 10.00 - 17.00 uur
De Noordermolen, NoordbroekP
Nog geen opgave
De Westerse Molen, Nieuw ScheemdaPZaterdag van 13.00 - 16.00 uur
De Dellen, Nieuw ScheemdaPZondag van 13.00 - 16.00 uur.
De paaltjasker naast De Dellen, Nieuw ScheemdaTNog geen opgave

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de komende tijd staat in het teken van buien. Het is daarnaast ook kouder dan gemiddeld voor de tijd van het jaar. Na het weekend lijkt het wel iets minder nat te gaan worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-