Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als febrauri lacht, dan wordt maart niet zacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Uit het Bestuur
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 15 november 2017
Agenda CCOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag worden gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van dinsdag 3 oktober 2017 het volgende:

Lees verder...
 
De openbaring
Geschreven door Chris West   
woensdag, 8 november 2017
Het Team Stel's en Wilhelmina Afgelopen zaterdag is er iets bijzonders op Stel's Meulen gebeurd.  Wij hebben het maalwerk uit elkaar gehaald. Volgens de molenaar van dienst, Gerrit Tammenga, was het maalkoppel in geen 11 jaar open gelegd. Mischa Habermehl en ik zijn de hele vorige week bezig geweest om te zorgen dat wij alles wat nodig is bij de hand zouden hebben.. Een kettingtakel, stroppen, touw, enz.  
Lees verder...
 
Werken op Stel's
Geschreven door Mischa Habermehl   
zaterdag, 28 oktober 2017
Zwierende papieren..Samen met de Molenaars Chris West en Gerrit Tammenga hebben we vandaag een mooie en technische dag op Stel's Meuln in Harkstede beleefd. Mede dankzij de stevige westelijke wind konden wij goed uit de voeten met een korte test van het maalwerk, de kammen op het spoorwiel en de toestand van de lagers van de lange tijd ongebruikte steenspil.  Op bijgevoegde video's krijg je hier een  indruk van. We willen vermelden dat zelfs de uitleg van het maalwerk op het A4tje (met punaise aan de spil) deze test ook ongeschonden heeft doorstaan!
Lees verder...
 
Geslaagde middag
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 22 oktober 2017
Martin in harnas in gevluchtHet is zaterdag, 21 oktober en op onze molen Entreprise in Kolham geeft instructeur Henk Klöpping vandaag de cursus "valbeveiliging".  In een menging van theorie en praktijk leren 4 molenaars en 4 molenaars in opleiding hoe je moet werken met harnas, ASAP en karabiner. Eerst moet je nog wel even leren wat al die mooie kreten betekenen..
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-