Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als vroeg krokussen bloeien, dan zullen ze met de koude stoeien.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Cursus valbeveiliging
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zaterdag, 14 oktober 2017
Met certificaat als bewijs!De moderne molenaar werkt in een moderne context. Daar hoort ook bij dat we meer aandacht besteden aan  veiligheid dan vroeger. Ook al omdat de vrijwillig molenaar minder vaak op de molen is, dus minder routine opbouwt, is het nodig bewust stil te staan bij veiligheid. Maar ook de moderne wetgeving vraagt meer van de molenaar dan in het verleden. Een onderdeel van het modern molenaarschap en daarmee dus ook van de opleiding van het Gilde van Vrijwillig  Molenaars (GVM) is het leren werken met valbescherming.
Lees verder...
 
Molenwandeling
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 4 oktober 2017
Eerdere wandelingen waren een groot succes[Bron: Bokkeblad] In het kader van 'oktobermaand - kindermaand' wordt op zondag 8 oktober een molenwandeling 'Van Fraeylema tot Fraeylema' gelopen, die speciaal geschikt is voor kinderen.  Onder leiding van een gids voert de route vanaf het voorterrrein van de Freaylemaborg naar Fraeylemamolen aan de Groenedijk. De tocht gaat door het dorpshart van Slochteren en door het Kleine Bos.
Lees verder...
 
Noordstar 9.9.2017
Geschreven door Martin van Doornik   
dinsdag, 12 september 2017
Donkere luchten...Zaterdag heb ik op ‘De Noordstar’ in Noordbroek gedraaid. De ‘Entreprise’ in Kolham was na de grote schilderbeurt nog niet helemaal klaar en stond dus stil. Molenaar Bert Roemeling kon het daar alleen dus wel af.  En de molenaar van de Noordbroekster molen, Grieto de Vries, was op vakantie. Buurman Taeke Overdijk, die de molen ook wel eens laat draaien, moest na 14.00 uur werken. Toen er dus een mail oproep kwam of er iemand anders de molen wilde bemannen heb ik me aangemeld.
Lees verder...
 
Monumentendag 2017
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 2 september 2017
Open Monumentendag 2015 - Kunst en AmbacktElke 2e zaterdag in september zijn heel veel monumenten voor het publiek geopend. De "Open Monumentendag" 2017 valt dit jaar op 9 september. Als thema is gekozen voor: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-