Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In februari een muggendans, geeft voor maart een slechte kans.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Cum laude!
Geschreven door de Commissie Communicatie   
maandag, 24 juli 2017
Cum laude!Molenaar Henk Klöpping is cum laude geslaagd voor zijn studie aan de Royal Holloway Universiteit (Londen). Na 4 jaar studie in de avonden en weekenden en een jaar lang werken aan een scriptie bleek het resultaat boven verwachting goed te zijn. En zoals je van een molenaar mag verwachten speelden molens een bijzondere rol in zijn dissertatie.
Lees verder...
 
Amerikaanse molenaar
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
dinsdag, 18 juli 2017
North meets West[Bron: DvhN] De Groninger molenstichting gaat internationaal. Afgelopen weekeinde tekende technicus en hobbymolenaar Chris West uit de Amerikaanse staat Vermont, een zogeheten molenaarscontract (nodig voor de verzekering) met de Groningse stichting. De geboren New Yorker West trouwde een Groningse uit Zuidhorn. Haar moeder woont inmiddels in Stad en West en zijn vrouw bezoeken haar een paar keer per jaar. En als hij toch bij zijn schoonmoeder is, wil West graag een Groningse molen laten draaien.
Lees verder...
 
Ommetjes
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
dinsdag, 11 juli 2017
Om de Westerse molen[Bron DvhN] SLOCHTEREN Anderhalf uur wandelen met een molen als middelpunt. Molenstichting Midden- en Oost-Groningen zet op zes plaatsen molenommetjes uit. Afgelopen weekeinde werd het eerste ommetje rondom de Westerse molen in Nieuw-Scheemda uitgezet. Wandelingen rondom de molens in Harkstede, Kolham Noordbroek, Overschild en Slochteren zijn in voorbereiding. Het uitzetten van de ommetjes gebeurt in samenspraak met het waterschap Hunze en Aa’s, de boeren (als landeigenaren) en Landschapsbeheer Groningen. 
Lees verder...
 
Monumentaal motorhuis
Geschreven door B&W van Slochteren   
zondag, 2 juli 2017
Bijeenkomst CCBurgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 6 juni 2017 hebben besloten het motorhuisje behorende bij korenmolen Windlust, Kanaalweg 2a in Overschild, kadastraal bekend onder Slochteren, STR02 sectie O, perceelnummer 788, aan te wijzen tot gemeentelijk monument. De aanwijzing omvat het motorhuisje gelegen direct naast de molen. De molen is sinds 1973 een rijksmonument. Door het motorhuisje aan te wijzen als gemeentelijk monument krijgt het gebouwtje bescherming in overeenstemming met de Erfgoedwet en de gemeentelijke Erfgoedverordening.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-