Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als in februari de muggen zwermen, moet ge in maart uw oren wermen (warmen).

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Molenweekend Entreprise
Geschreven door Martin van Doornik   
donderdag, 18 mei 2017
Sjing... 10 euro ..De ‘Entreprise’ heeft tijdens het Nationale Molenweekend alleen op zondag 14 mei 2017 gedraaid. Die dag was voor mij niet vlekkeloos verlopen, want ik heb pech gehad met m’n fiets. Aangezien m'n vrouw die dag de auto nodig heeft, ging ik per trein van Baflo naar Kropswolde met een overstap op het Groninger Hoofdstation, dan 10 minuten fietsen naar de molen. Per auto is dat 37 minuten van mijn huis naar de molen, maar met fiets en trein wel anderhalf uur.
Lees verder...
 
Uit het bestuur
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 10 mei 2017
Agenda CCOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag worden gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van dinsdag 2 mei 2017 het volgende:

Lees verder...
 
Braaaand!
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zaterdag, 22 april 2017
Nabeschouwing door de experts[Bron: 112-hoogezand] Op Stel's Meulen vonden zaterdag de hele dag brandweerwedstrijden plaats. In de molen was tijdens een bruiloft brand uitgebroken, het pas getrouwde stel en een fotograaf die nog in de molen aanwezig waren konden hierdoor de molen niet meer verlaten.
Lees verder...
 
Hans Bergman overleden
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 21 april 2017
Molen in de rouwGisteren (donderdag 20 april) bereikte ons het droeve bericht dat molenaar Hans Bergman is overleden. Hans heeft vele jaren als molenaar op onder meer onze molen Entreprise gewerkt. Hij was ook molenaar op de molen in de Groeve. Hans was al geruime tijd ziek. Hij zal op 25 april om 14:30 uur worden gecremeerd in het crematorium in Appingedam.
 
Het Bestuur van de MSMOG spreekt grote waardering uit voor het werk wat Hans voor onze molens heeft gedaan. We wensen zijn vrouw Janny kracht toe in deze moeilijke tijden.  De molens van de MSMOG staan ter zijner nagedachtenis tot na de uitvaart in de rouw.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-