Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als vroeg krokussen bloeien, dan zullen ze met de koude stoeien.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Roeden
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 9 januari 2018
Koale boudel!De kerstperiode zit er weer op en het nieuwe jaar is al weer een dikke week oud. Op de molen van de Groote Polder is het tijd om even  terug te kijken - maar ook vooral vooruit te zien. Er is goed nieuws, over de opleiding, over onze leerlingen en - we zien een herhaling van zetten! Want alweer staat de molen er kaal bij. Hoe kan dat nou?
Lees verder...
 
Gerrit en Anna
Geschreven door Gerrit en Anna Tammenga   
zaterdag, 23 december 2017
Ding dong ding dong ding dong ding dong!

Hierbij willen wij iedereen bedanken voor de prettige samenwerking bij de MSMOG en op Stel's Meulen.

We wensen jullie veel succes in de toekomst!

🌲PRETTIGE KERSTDAGEN
en
een GELUKKIG NIEUWJAAR🥂

GERRIT EN ANNA TAMMENGA
 
Thies Burema overleden
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 16 december 2017
RouwDeze week bereikte ons het bericht dat onze molengids Thies Burema op 12 december totaal onverwacht is overleden. Thies was een zeer gewaardeerde  collega, vooral verbonden aan molen De Dellen in Nieuw-Scheemda. De vrijwilligers van de MSMOG zijn ontdaan door dit totaal onverwachte bericht. De molens van de MSMOG staan - voor zover dat technisch mogelijk is - in de rouw.
 
Bé Oomkens ✝
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 10 december 2017
Bé tijdens het lesgeven, mei 2006Ons bereikte het droevig bericht dat molenaar en instructeur Bé Oomkens vanmorgen is overleden. Bé was molenaar op molen Dijkstra, de middelste molen in Winschoten, en was ook instructeur bij de molenwerkgroep Oost Groningen. Hij heeft zo meegeholpen aan de opleiding van vele Oldamtster molenaars. Ook de molenaars van de MSMOG lichting 2005/2006 hebben nog les van hem gehad, zie bijvoorbeeld het verslag op Het Maalboek uit die tijd. Bé kwam oorspronkelijk uit Noordbroek, waar zijn vader eigenaar was van de korenmolen Aurora, destijds de hoogste molen in de provincie. Be was ook jarenlang biotoopwachter van de molens in Oost-Groningen. Zijn vrouw is enkele jaren geleden overleden, Bé miste haar erg. Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden van de MSMOG herdenken hem met respect.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-