Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als febrauri lacht, dan wordt maart niet zacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Dag Geert..
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 9 december 2017
Veur de léste keer deure dicht.Zaterdag 9 december jl. trok Geert Manting voor het laatst de deur in het slot van de Noordermolen in Noordbroeksterhamrik. Ruim 12 1/2 jaar was Geert vaste molenaar op onze poldermolen. Behalve de zorg voor de molen en de directe omgeving begeleidde hij bovendien een aantal leerling molenaars en zo kon hij ook zijn eigen opvolger opleiden.
Lees verder...
 
Erkend!
Geschreven door Commissie Communicatie   
donderdag, 7 december 2017
Hoera! Erkend![Bron: Leidsch Dagblad] Nu is het ook officieel: het ambacht van molenaar staat op de werelderfgoedlijst voor immaterieel erfgoed. Of, zoals UNESCO het schrijft: "Craft of the miller operating windmills and watermills just inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity." - mooi man. MSMOG molenaar Lex van der Gaag en MSMOG secretaris Harry Westerhof deelden hun vreugde met RTV Noord.
Lees verder...
 
Kerstfair!
Geschreven door Gerrit Tammenga   
dinsdag, 5 december 2017
Ding dong ding dong ding dong ding dong!Tijdens de Kerstfair in Harkstede op zaterdag 16 december is Stel's Meulen geheel in kerstsfeer. De molen wordt op bijzondere wijze verlicht en 's middags is er een optreden van Los Dos met gezellige (kerst)muziek. Verder bezoekt Popkoor Vet en Dweilorkest De Klinkers de molen. Natuurlijk is er Glühwein en warme chocolademelk en u kunt er ouderwetse poffert eten. De molengidsen geven rondleidingen en er is een vlomarkt met o.a. antiek landbouwgereedschap. De molen is geopend van 14.00 tot 20.00 uur.  Molenaar Gerrit Tammenga neemt afscheid vandaag, er is gelegenheid hem de hand te schudden en te danken voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren.
 
Geslaagd zeg maar!
Geschreven door Vincent Mathlener   
zaterdag, 18 november 2017
Geslaagd kuren in de camera.. Vanochtend om vier uur zit ik al rechtop in bed. Ik kan niet meer slapen, want vandaag is mijn toelatingsexamen op de molen in Vriescheloo. Molenvrienden wensen me via de social media "veel succes", mijn instructeur wenst me de molenvariant op 'Hals- und Beinbruch" toe: : "veel asbreuk en onweer". Zo kom ik de ochtend wel weer door... Ik sta in de planning voor 14:00 uur.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 12 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-