Welkom bij de SMS!
Sinds 1967 zet de Slochter Molenstichting zich in voor het beheer en behoud van de oude windmolens op het grondgebied van de gemeente Slochteren. De stichting heeft haar naam ontleend aan die van de gemeente waar zij haar zetel heeft en daarmee is de reikwijdte van de inzet en bemoeienis van de stichting eveneens bepaald: molens die vallen binnen de grenzen van de gemeente Slochteren. Met de zorg voor zeven molens betekent dit geenszins een beperking. De Slochter Molenstichting behoort met dit aantal molens tot een van de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 

15 juni 2013

Docent(en)Henk Klöpping
LocatieDiverse molens
Aanvang07.00 uur
Eind20.00 uur
Afgezegd
ExtraVandaag een excursie!

TIP 1 (voor leerlingen): leer je huiswerk - in elke auto zit ten minste 1 instructeur of molenaar, je weet dus maar nooit wat die allemaal aan leerlingen gaan vragen als ze zich vervelen..
TIP 1 (voor instructeurs en mulders): als je je verveelt is het altijd een leuk vermaak om het huiswerk van de leerlingen te overhoren. Zie hieronder wat ze moesten leren vandaag.

TIP 2: NEEM BROODJES EN VOLDOENDE DRINKEN MEE voor onderweg en twaalfuurtje. Avondeten kunnen we afspreken op de terugreis.

TIP 3: batterijen opladen van (video)camera's. Voldoende SD cards i.o.d. mee!

vertrek om 7.30 uur vanaf de GP. De auto's vertrekken volgetankt. Bij terugkomst weer voltanken en kosten delen door # deelnemers. Evt. eten betaalt ieder voor zich. Als we iemand onderweg (beetje op de route) op moeten pikken svp direct melden. Het is ruwweg 2 uur rijden naar:

  1. 09.30-10.30 uur: Obdam, wipmolen Weel en Braken. Krijg molenaar niet te pakken, maar gelet op de tijden toch alleen even fotograferen. Vertrek 09.45 uur. We kunnen via Alkmaar-Ouddorp rijden en gaan langs de strijkmolens van de Zes Wielen. Even stoppen voor een paar plaatjes. Zal al met al 3 kwartier zijn.
  2. 10.30-11.30 uur: Alkmaar, Geestmolen. Bezichtigen binnenkruier met vijzel. Mulder is dhr Piet Kuiper, woont naast de molen.
  3. 11.45-12.45 uur: Egmond ad Hoef, Wimmenumer. Bezichtigen binnenkruier met scheprad. Mulder is dhr Eric Zwijnenberg (Eric MOET om 13.30 uur weg, maar dat halen we gemakkelijk, ook al loopt het hiervoor iets uit).
  4. 13.30-14.30 uur: Haarlem, Schoterveenpolder, wipmolen. Bezichtigen. Mulder is mevr. Joyce Beneker. Harry van Hoorn zal ook aanwezig zijn.
  5. 14.50-16.00 uur: Haarlem De Eenhoorn, paltrok. Bezichtigen. Mulder is (o.a.) dhr Jos van Schooten.
  6. 16.15-17.00 uur: optie: Hoofddorp, De Eersteling. Dat wordt dan gauw spieken... Mulder is Sander van Rijn, maar ik moet nog met hem bellen.
Daarna naar huis. Zonder avondeten een dikke 2 uur rijden en plm 19.00 tot 19.30 uur thuis. Met eten: reken zelf maar uit.
Naar agenda