Welkom bij de MSMOG!
Sinds 1967 zet de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen zich in voor het beheer en behoud van de oude windmolens op het grondgebied van de gemeente Slochteren. De stichting heeft haar naam ontleend aan die van de gemeente waar zij haar zetel heeft en daarmee is de reikwijdte van de inzet en bemoeienis van de stichting eveneens bepaald: molens die vallen binnen de grenzen van de gemeente Slochteren. Met de zorg voor zeven molens betekent dit geenszins een beperking. De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen behoort met dit aantal molens tot een van de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 

29 april 2017

Docent(en)Lex van der Gaag / Henk Klöpping
LocatieExcursie naar diverse molens
Aanvang08.00 uur
Eind20.00 uur
Afgezegd
ExtraExcursie naar De Zandhaas te Santpoort (rietgedekt ook onder de stelling en heeft systeem ten Have op één roede) De Adriaan te Haarlem (syteem Fauël en een zeer interessante modelbouw-zolder, modellen zeer nauwkeurig nagebouwd en leerzaam geëxposeerd) Molen van de Schoterveenpolder (erg oude wipmolen uit 1600 met scheprad) De Eenhoorn (de enige nog op de wind zagende paltrokmolen van Nederland).

Programma:
8.00Vertrek bij molen Wilhelmina te Noorderhoogebrug
10.30Aankomst bij molen de Zandhaas te Santpoort.
Helaas zal de molen niet kunnen draaien ivm de deelbare roeden.
12.00-12.30 Vertrek naar en aankomst bij molen de Adriaan.
14.00-14.30 Vertrek naar en aankomst bij molen van de vm .Schoterveenpolder te Haarlem
15.30-16.00 Vertrek naar en aankomst bij molen de Eenhoorn te Haarlem
18.15-18.30 Vertrek naar en aankomst bij werkplaats S.M.Z.K.
18.30 Het eten staat klaar.

(tijd van vertrek bij Wilhelmina staat vast, rest is bij benadering):

Puntjes: Hans en Arjan rijden zelf vanuit Wijhe naar Santpoort, daar sluiten zij aan. Bij Wilhelmina vertrekt: VW Caddy ( Fam. Berghuis/Cüsiel), 9 persoonsbusje Egbert rijdt ook naar Haarlem, bij hem gaan 2 tot 3 personen mee. Bij de Zandhaas staat er koffie en thee voor ons klaar. Lunch graag zelf meenemen, er is onderweg geen lunchpauze ingepland, eten doen we dus tussendoor. Bij de Schoterveense wip is er ook koffie en thee beschikbaar, er is echter geen toilet daar aanwezig. Bij de werkplaats zal er Chinees klaar staan. Voor de rokers onder ons, niet roken in de auto’s tenzij alle meerijdende passagiers hier akkoord voor geven. Voor alle meerijdende auto’s is er een walky talky aanwezig om onderweg te kunnen communiceren als dit nodig is.

Kosten: Reiskosten vervoer: 20,00 per persoon Bij de Adriaan is het betaald parkeren: €2,80 per uur per auto Eten ’s avonds : €15,00

Menu: nasi, bami en witte rijst, babi pangang speciaal, ajam pangang in kerriesaus, foe jong hai, kipfilet met ananas, mandarin vegetarische gerechtjes. Verder is er cola, sinas en water aanwezig.
Naar agenda