Tijdslijn 98 dagen (vri 19 apr 2024 ... zat 13 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De heren en aprillen, bedriegen wie ze willen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Heropening geslaagd Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 16 september 2012
Afgelopen zaterdag zijn onder grote belangstelling de molens Windlust, De Ruiten en de Entreprise van de Slochter Molenstichting na een grote restauratie heropend. Het stichtingbestuur strikte respectievelijk de burgemeester van de gemeente Slochteren de heer Geert-Jan ten Brink, de loco dijkgraaf van het waterschap Hunze & Aa's de heer Jakob Bartelds, en de Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen de heer Max van den Berg voor de openingshandelingen. Er stond voldoende wind waardoor het publiek de feestelijk met vlaggetjes getooide molens direct zag draaien. Het enthousiasme van de drie bijzondere gasten viel iedereen op. Molens hebben hun aantrekkingskracht gelukkig nog lang niet verloren.  Aan het programma werkten naast de molenaars ook drie verenigingen Dorpsbelangen mee (Slochteren, Froombosch en Kolham) en speelden de kinderen van de Popschool de sterren van de hemel. Het Groninger Molenhuis verzorgde een stand met boeken en divers informatiemateriaal. In Kolham werd het een waar spektakel door een elkaar opjagende 'klant', 'molenaar', 'bakker' en 'boer' die het klaarspeelden om in 5 minuten tijd een volle zak met graan om te toveren naar stapels kleine zakjes met meel. Uiteraard vergezeld van muziek en stofwolken. In Slochteren werd het SMS-je geïntroduceerd: het Slochter Molen Stoetje. In Overschild zag Slochteren zijn burgemeester voor het eerst met ambtsketen en mulderspet. Die pet kan ons allemaal passen volgens Nico Salm, voorzitter van de Vereniging De Hollandse Molen. Hij riep de gasten op zich te melden voor de opleiding om molenaar te worden. Alleen op deze manier blijven molens immers ons levende erfgoed.
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg, snel gevolgd door buien. Langs de kust staat veel wind. Ook morgen is het wisselvallig met af en toe zon en regionaal buien. Het blijft koud voor de tijd van het jaar.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-