Tijdslijn 98 dagen (vri 22 jan 2021 ... zat 17 okt 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Januari zonder regen, is voor de boerenstand een zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Heropening Bakker Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
vrijdag, 14 november 2014
Bakker weerspiegeld in het boezemwater Op vrijdag 21 november 2014 om 15.00 uur zal Bakkers Meulentje feestelijk worden heropend. Deze weidemolen staat bij molen  De Ruiten aan de Groenedijk (28-A). Het afgelopen jaar is het molentje “gerestaureerd” door een viertal vrijwilligers van de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer.
 
Eén van de vrijwilligers is de ons allen bekende collega-molenaar Hans Bergman. Dat was inclusief het maken van een zogenaamde “roerom”, een waaierpomp, die onder de kelder, waarde molen nu op staat, is geplaatst. Dat betekent dat het molentje, bij goede wind, weer water kan opmalen!
Bij dit project was ook het bedrijf Buurke Bestratingen BV in Veendam nauw betrokken  Willem Buurke en drie van zijn medewerkers zijn erg enthousiast bezig geweest met het klaarmaken van de kelder, het plaatsen daarvan en later het keurig afwerken van het geheel. Die medewerking was nagenoeg belangeloos!
 
De vrijwilligers van de scheepswerf en de mannen van Buurke worden persoonlijk uitgenodigd voor deze eenvoudige “happening”. De weduwe van Wolter Bakker, 86 jaar oud, die nog steeds in Harkstede woont, zal de “openingshandeling” verrichten. Wolter Bakker plaatste in 1956 het molentje op een stuk land, tegenover zijn huis; het molentje is naar deze bekende “molenman” genoemd. Kijk voor meer informatie ook elders op onze website: onder “Over ons –> Onze molens”   en SMS-je –> nummer 2013-2”
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: van het westen uit is het op veel plaatsen opgeklaard. In het uiterste oosten en zuidoosten komt nog bewolking voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en 2°C lokaal landinwaarts.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-