Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanner de leeuwerik hoog in de lucht zweeft, zo brengt het ons mooi weer.
Beginnen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 28 mei 2015
Hekloze GP op 28 mei 2015

De werken zijn begonnen. Vanmorgen stonden Arie en Gerrit (van Kramer uit Metslawier) al mooi op tijd bij de molen. Nadat materiaal was afgeladen werd begonnen met het verwijderen van de hekken. Die staan aardig in de weg als je er met een kraan langs moet. "Zijn die palen nog wel goed?" vroeg Gerrit zich af - en helaas, nee, niet alle palen van het hekwerk zijn meer goed. Net op de overgang tussen lucht en aarde gaat het altijd mis en er zijn ook nu weer een paar palen verrot. Daar moeten dus nieuwe in. En zo zagen we - ik voor het eerst - de molen van de Groote Polder zonder hekwerk.

Krooipalen - de bovenste is heel oud.. Daarna werden ook de krooipalen (kruipalen zegt de Nederlander) "gerooid": uit de grond getrokken, rechtstandig, zodat er zo weinig moelijk verstoring van de zandlaag plaats vindt. Ook bij de krooipalen is er tenminste één die niet helemaal goed meer is: hij ziet er uit als een gerimpeld oud manneke (zie foto rechts). 

Ereboog voor Arie en Gerrit Arie in de kraan en Gerrit op de grond, met ijver en doortastendheid worden de bomen in het maalgat gerooid. "Dat had je zeker lang niet meer gezien" roept Gerrit, als ik foto's kom maken. Hij bedoeld de Ol doeker komt ja weer in zicht!duiker en de mooie zwarte grond die er nu omheen zichtbaar is. "Nee, maar ik kijk er met plezier naar!" roep ik (foto rechts) , terwijl ik nog maar eens een kiekje knip.

Nu van Arie en Gerrit onder hun eigen meegebrachte ereboog (zie foto links). Want in mijn ogen zijn de mannen helden, al zullen die er zelf wel anders over denken. Een Fries en een Groninger - "Och, we doen gewoon ons werk hoor". 

Dat is zo. Maar ik ben er niet minder blij om!

En zo doen we dat!

 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-