Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is april schoon en rein, dan zal de mei wel minder zijn.
Afronden werk GP Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 27 januari 2016
De mannen doen het nog een keerDe restauratie van de molen van de Groote Polder is nu bijna gereed.  De laatste werkzaamheden aan het terrein en de boezem zijn jongstleden maandag gestart.  Maandagmorgen een bouwvergadering met bouwmeester Gijs van Reeuwijk om de laatste plooien glad te strijken, het uitzetten van de finale lijntjes en nog wat aanwijzingen - en dan gaan de mannen van Kramer (Metslawier) hernieuwd aan de slag.

Gaten in het betonBij het aanleggen van het molengat is per ongeluk een fiks stuk van het terrein van de aanpalende woning meegenomen. Van de nood word een deugd gemaakt: door een kleine grondruil, waardoor beide partijen evenveel grond overhielden dan ze hadden, onstaat nu een veel logischer en natuurlijker indeling van de percelen. Er moet wel een nieuwe damwand worden geslagen, wat vereist dat er gaten in de aanwezige betonlaag worden gezaagd
Palen om en om en om ..Het beton is er goed ingekomen - dat blijkt wel want het kost nog wel even wat moeite voor de gaten er in zitten..Daarna worden er palen geheid, om en om een hoge en een lage paal.  Aan die hoge palen komt straks het hek, zodat de mensen straks geen duik naar beneden maken. Behoedzaam word vervolgens de grond achter de "oude" beschoeing verwijderd - oppassen, daar liggen kabels - en worden de schotten herbruikt om de nieuwe damwand op te bouwen.
De familie Anker..Met speciale folie wordt het geheel waterdicht afgewerkt en dan worden ankers geplaatst om de damwand op zijn plek te houden. 

Naar verwachting wordt het werk rond de molen op 29 januari opgeleverd. Het terrein wordt nog verder uitgevlakt en er worden nog vier nieuwe kruipalen geslagen.  Tenslotte zal de boezem nog worden uitgediept, zodat de molen weer een goede aan- en afvoer van water krijgt. 

 

 

 


 

 

 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-