Tijdslijn 98 dagen (don 18 apr 2024 ... vri 12 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Sneeuw in april is geen nood, maar nachtvorst dan maakt alles dood.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Biotoop Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 31 mei 2016
Panta rhei! Gisteravond kwamen omwonenden van de molens aan de Groenedijk en anderszins betrokkenen bijeen om te praten over de geplande verbetering van de molenbiotopen.  De biotoop - de omgeving van de molen - is heel belangrijk voor de molens: zonder een goede biotoop staan de molens te vaak stil omdat de wind tegen wordt gehouden door bomen en struiken. Maar veel mensen zijn gehecht aan hun bomen en struiken. Deze twee belangen zijn nog wel eens in strijd. Er samen uitkomen met voor beide partijen acceptabele resultaten, daar draait het om.

Voorzitter Reint Huizenga van de MSMOG opende de avond en heette allen hartelijk welkom. Daarna nam Roeli Broekhuis het woord en liet zien waarom de biotoop zo belangrijk is. Ook kwam aan de orde hoe het elders in de provincie al was gelukt om de biotopen - alles in goed overleg - sterk te verbeteren.

Na deze presentatie kwamen de kaarten van het gebied rond de molens op tafel en mochten alle aanwezigen er "iets van vinden" . Er ontspon zich een levendige discussie, waarin duidelijk werd wat mogelijk - maar ook wat minder makkelijk - was. De sfeer was positief en constructief, en vooral ook open en eerlijk.  In de winter in de kou zitten omdat de windsingel weg is gesnoeid wil niemand, maar anderzijds snapt ieder dat de molen wind moet kunnen vangen en goed zichtbaar moet zijn. 

De avond was oriĆ«nterend, er volgen nu aanvullende gesprekken met de omwonenden, waarna een plan wordt gemaakt. We hopen in de winter van 2016 al de eerste werkzaamheden uit te voeren. 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is vandaag op de meeste plaatsen droog, al neemt vanmiddag de bewolking wel toe. Vannacht en morgen keert de nattigheid al snel weer terug en blijft het fris. Ook staat er morgenmiddag en -avond veel wind. In het weekend minder buien en aanhoudend fris.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-