Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Grasmaands gril is hooimaands wil.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Molenwandeling Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 4 oktober 2017
Eerdere wandelingen waren een groot succes[Bron: Bokkeblad] In het kader van 'oktobermaand - kindermaand' wordt op zondag 8 oktober een molenwandeling 'Van Fraeylema tot Fraeylema' gelopen, die speciaal geschikt is voor kinderen.  Onder leiding van een gids voert de route vanaf het voorterrrein van de Freaylemaborg naar Fraeylemamolen aan de Groenedijk. De tocht gaat door het dorpshart van Slochteren en door het Kleine Bos.

Onderweg woren er leuke dingen verteld over de geschiedenis en de natuur van het gebied. Bij de molen wordt ook een en ander uitgelegd en gedemonstreerd. De wandeling is opgezet door de Fraeylemaborg in smanwerking met de Molenstichting.

De lengte is circa 3 kilometer en de start is om 13.30 uur bij de museumwinkel op het voorterrein van de borg. 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het lijkt voorlopig eerder herfst dan lente met wisselvallig weer en benedenmaatse temperaturen. In de nieuwe week neemt zelfs de kans op nachtvorst toe.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-