Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Aprilse vlokjes, brengen mei'se klokjes.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Cursus valbeveiliging Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zaterdag, 14 oktober 2017
Met certificaat als bewijs!De moderne molenaar werkt in een moderne context. Daar hoort ook bij dat we meer aandacht besteden aan  veiligheid dan vroeger. Ook al omdat de vrijwillig molenaar minder vaak op de molen is, dus minder routine opbouwt, is het nodig bewust stil te staan bij veiligheid. Maar ook de moderne wetgeving vraagt meer van de molenaar dan in het verleden. Een onderdeel van het modern molenaarschap en daarmee dus ook van de opleiding van het Gilde van Vrijwillig  Molenaars (GVM) is het leren werken met valbescherming.

Om het aan leerlingen en molenaars uit te kunnen leggen en voor te kunnen doen is al geruime tijd geleden een initiatief genomen door het GVM om per afdeling een aantal instructeurs te scholen. Molenaar en opleider Henk Klöpping van onze molenstichting was bij de eersten die deze opleiding volgden. De opleiding,  gegeven door Safe Site uit Alblasserdam, werd door hem met goed gevolg voltooid. Henk deed daarvan eerder al verslag . Daarmee was hij bevoegd om molenaars en molenaars in opleiding te scholen in het werken met valbeveiliging op een molen. 

Aanstaande zaterdag, 21 oktober 2017, zal Henk aan een tiental leerlingen en molenaars  instructie geven rond valbeveiliging.  De deelnemers krijgen eerst theorie, dan volgt praktijk. En dat zal echte praktijk zijn, want de lesmolen is in dit geval de molen Entreprise in Kolham, de hoogste molen in ons bestand. Toen de Entreprise een maand of wat geleden is geschilderd zijn de zeilen er voor weg gehaald om beschadiging te voorkomen. Die zeilen moeten er nu weer voor. En hoewel de molenaars zeker in staat zijn om die zeilen er ook zonder valbeveiliging voor te krijgen is dat niet langer toegestaan.  Daarom krijgen de vaste molenaars van de Entreprise, Bert Roemeling en Martin van Doornik, ook instructie.  Daarna kunnen ze op veilige en verantwoorde manier de zeilen voordragen. 

De deelnemers krijgen na afloop een certificaat uitgereikt namens het Gilde van Vrijwillig Molenaars. 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-