Tijdslijn 98 dagen (don 18 apr 2024 ... vri 12 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als april lacht, boerke wees voor uw oogst bedacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Werken op Stel's Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Mischa Habermehl   
zaterdag, 28 oktober 2017
Zwierende papieren..Samen met de Molenaars Chris West en Gerrit Tammenga hebben we vandaag een mooie en technische dag op Stel's Meuln in Harkstede beleefd. Mede dankzij de stevige westelijke wind konden wij goed uit de voeten met een korte test van het maalwerk, de kammen op het spoorwiel en de toestand van de lagers van de lange tijd ongebruikte steenspil.  Op bijgevoegde video's krijg je hier een  indruk van. We willen vermelden dat zelfs de uitleg van het maalwerk op het A4tje (met punaise aan de spil) deze test ook ongeschonden heeft doorstaan!

Ook buiten moest de zaak goed in de gaten worden gehouden, want bij een mogelijke calamiteit moest er snel en zeker kunnen worden gevangen.

 

Na een geslaagde samenwerking konden wij onder het genot van koffie met Ahorn toffee's uit Vermont verder spreken over de toekomst op Stel's Meuln.

Ik moet zeggen dat vandaag ik weer veel heb opgestoken en goed mocht meehelpen op deze bijzondere dag. Nadat alle lagers waren getemperatuurd, alle vliegjes waren opgezogen, de koffie helemaal op was en er voldoende toffee's waren gehamsterd, werd het eens tijd om huiswaarts te keren. Volgende week zaterdag weer verder doen en leren. 

Ik kan bijna niet wachten!

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is vandaag op de meeste plaatsen droog, al neemt vanmiddag de bewolking wel toe. Vannacht en morgen keert de nattigheid al snel weer terug en blijft het fris. Ook staat er morgenmiddag en -avond veel wind. In het weekend minder buien en aanhoudend fris.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-