Tijdslijn 98 dagen (don 25 apr 2024 ... vri 19 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zolang voor Sint Markus warm, zolang na hem koud.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Erkend! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Commissie Communicatie   
donderdag, 7 december 2017
Hoera! Erkend![Bron: Leidsch Dagblad] Nu is het ook officieel: het ambacht van molenaar staat op de werelderfgoedlijst voor immaterieel erfgoed. Of, zoals UNESCO het schrijft: "Craft of the miller operating windmills and watermills just inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity." - mooi man. MSMOG molenaar Lex van der Gaag en MSMOG secretaris Harry Westerhof deelden hun vreugde met RTV Noord.


Video © RTV Noord

Molenaar Eric Zwijnenberg van de Wimmenumermolen in Egmond aan den Hoef - we waren er een paar weken geleden nog met een groep MIO's - is apetrots op de internationale status. ,,Dit is een fantastische erkenning voor ons ambacht. Wij richtten het Gilde in oktober 1967 op omdat we vakmolenaars zagen stoppen en molens stil kwamen te staan.’’  

Eric is samen met nog zeven molenaars de grondlegger van het Gilde van Vrijwillige Molenaars dat 50 jaar geleden in Leiden werd opgericht om het ambacht te redden. Het ambacht van molenaar was al nationaal erkend, maar een plekje op de Unesco-lijst is volgens voorzitter Erik Kopp van het GVM een extra steun in de rug van de molenaars.

,,De staat verplicht zich nu om een klimaat te creëren waardoor het ambacht in stand kan worden gehouden. Wij zijn hier in ieder geval hartstikke trots op en hopen dat het vak hierdoor meer bekendheid krijgt. Dat meer mensen denken: ik kan ook molenaar worden’’, zei hij eerder in een interview met het Leidsch Dagblad. 

De MSMOG is uiteraard ook heel blij met de erkenning. Mocht u nog molenaar willen worden: dat kan, meldt u zich dan aan via lessen@msmog.nl .  De molens van de MSMOG staan, net als veel andere molens in Nederland, in de vreugd. 


 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het blijft de komende dagen licht wisselvallig, maar vanaf Koningsdag zal de temperatuur wel op een hoger niveau komen. Echte garantie op droog weer is op deze dag echter nog te veel gevraagd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-