Tijdslijn 98 dagen (din 23 apr 2024 ... woe 17 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Koos Brekeling overleden Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
dinsdag, 20 maart 2018
Koos Brekeling, 1946-2018Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat op vrijdag 16 maart  onze voormalig voorzitter Koos Brekeling, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, in zijn geliefde woonplaats Slochteren totaal onverwacht in zijn slaap is overleden. Koos was verleden maand net 72 jaar oud geworden.

Koos kwam in 1970 in Slochteren wonen nadat hij in 1969 begonnen was bij GBS - Gebroeders Brekeling in Slochteren. Dat bedrijf produceerde rollend materieel, zoals trailers en aanhangwagens. Het bedrijf stond aan de Hoofdweg, in het pand dat indertijd tussen Slager Bulthuis en sigarenboer Dontje lag. Eerst woonde Koos in de woning bij het bedrijf, maar vanaf 1974 ging hij in de nieuwbouw wonen, op het adres Molenrecht 6. Daar is hij tot het laatst gebleven.

Hij was in het dorp een bekend en gekend persoon. Hij was vanaf 1982 ook politiek actief:. 16 jaar als wethouder, daarna als commissaris bij het Waterschap, in totaal 20 jaar.  Als wethouder behoorde   volksgezondheid, milieu en toerisme tot zijn portefeuilles.  Koos is vanuit zijn functie bij het Waterschap betrokken geraakt bij de Slochter molens en werd zo voorzitter van de Slochter Molenstichting. Hij is ook na zijn pensioen nog jaren de voorzitter van de Slochter Molenstichting gebleven,. Hij droeg het stokje eind 2010 over aan Bart Starke.

Hij zal op donderdag 22 maart om 14.30 uur worden gecremeerd in Appingedam in crematorium Stilleweer, Stilleweerterweg 1, waarna gelegenheid wordt gegeven tot condoleren.

De molens van de voormalige Slochter Molenstichting rouwen tot de dag van de crematie. 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag profiteren we van mooi weer met zonneschijn. Vanaf morgen vallen er buien, waarbij vooral in het noordoosten en oosten kans is op hagel en onweer. Het blijft nog enkele dagen koud lenteweer.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-