Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Canadezen op de Windlust


Tijdslijn 98 dagen (don 17 jan 2019 ... vri 12 okt 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het vriest met Sint Antonius, dan dooit het op Sint Sebastiaan.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Canadezen op de Windlust PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Lex van der Gaag   
donderdag, 10 mei 2018
Canadezen, n haaile riege!Op 6 mei werden de molenaars van de Windlust gebeld met de vraag of er een mogelijkheid was om de molen te bezoeken. Nou graag en afgesproken om dat op donderdag 10 mei te doen. Om 13.00 uur begonnen met de molen maalvaardig te maken en er bleek wind genoeg te zijn om zelfs een beetje te kunnen malen. De Hollandse begeleider vond het geweldig, had dit nog nooit gezien. Hij was aan de vroege kant en zodoende kon ik hem al van alles uitleggen. Klokslag half twee kwam er een Canadese familie, grootouders, ouders en twee kinderen. De grootouders vertelden dat hun grootouders rond 1903 naar Canada waren geƫmigreerd en dat ze aan resp. de zuidkant, oma, en de noordkant, opa, van het Schildmeer waren opgegroeid. Dijkema heette die opa.Ik heb ze in mijn tamelijk roestige Engels een rondleiding en uitleg gegeven en tenslotte een klein zakje Windlust meel meegegeven. Ze vonden het prachtig.

De begeleider heeft het enorm op prijs gesteld en vroeg of dit in de toekomst eventueel vaker mogelijk was. Nou wat mij betreft wel en hij is van harte welkom - liefst met veel gasten.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is wisselend bewolkt met winterse buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Met name in de middag kan het tijdens langdurigere buien lokaal tijdelijk wit worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-