Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Workshops


Tijdslijn 98 dagen (zat 16 feb 2019 ... zon 11 nov 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Sprokkelmaands regen, is grasmaands zegen.
Nieuws!
Workshops PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door De Activiteitencommissie   
vrijdag, 24 augustus 2018

Om de mensen nog meer bij de molens te betrekken organiseert de MSMOG onder meer workshops. Doelgroepen zijn bijvoorbeeld verenigingen, clubs, donateurs, personeel (bedrijfsuitjes), families, recreanten, etc. Het gaat wat afhangen van de workshop hoeveel personen er deel kunnen nemen. We willen zo mensen op een leerzame en gezellige manier kennis laten maken met de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen. Verder geven we u informatie over de geschiedenis van onze molens, hun omgeving en hun geschiedenis.

Momenteel is er één workshop gereed, binnenkort volgen meer.

Workshop Windlust

Workshops

De eerste workshop draait om de molen “Windlust“ in Overschild. De molen maalt nog graan ten behoeve van diervoer en krijgt binnenkort in het te renoveren motorhuisje dat naast de molen staat een echte Brons motor.  U wordt ontvangen in dorpshuis De Pompel, krijgt daar een presentatie te zien en bezoekt daarna de molen. Daar neemt u deel aan een vragenspel.

 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is vandaag zonnig en droog, in het noordwesten van het land kunnen vanmiddag wolkenvelden van zee binnendrijven. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C langs de noordwestkust en ongeveer 15°C in Limburg.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-