Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - 25 jaar molenaar!


Tijdslijn 98 dagen (zat 16 feb 2019 ... zon 11 nov 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Vliegt de mug in februari, dan huivert men het ganse jaar.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
25 jaar molenaar! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 3 oktober 2018
In vriendschap verbonden[Bron: Het Bokkeblad]  Onlangs vierde de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG) het heuglijke feit dat zijn bestuurder Grieto de Vries reeds meer dan 25 jaar als molenaar actief is. Grieto is molenaar op de Noordstar te Noordbroek en is zijn carrière begonnen bij de Molenstichting Oldambt, waarvan hij tevens secretaris was.
Na de fusie in maart 2015 van deze stichting met de Slochter Molenstichting tot de nieuwe MSMOG trad Grieto toe tot het bestuur met de portefeuille technische zaken. Hij is dan ook één van de steunpilaren van de Techni­sche Commissie van de MSMOG. Om Grieto alsnog in het zonnetje te zetten kreeg hij uit handen van voorzitter Reint Huizenga een gelaserde foto van zijn molen, hetgeen zeer gewaardeerd werd. Niettemin heeft de MSMOG nog steeds een chronisch tekort aan molenaars bij het streven iedere molen te bemensen met twee molenaars. Geïnteresseerden voor meer informatie en/of in opleiding te komen zijn nog steeds welkom. Meer informatie kan verkregen worden via secretaris@msmog.nl.
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is vandaag zonnig en droog, in het noordwesten van het land kunnen vanmiddag wolkenvelden van zee binnendrijven. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C langs de noordwestkust en ongeveer 15°C in Limburg.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-