Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Afscheid vrijwilligers


Tijdslijn 98 dagen (woe 22 mei 2019 ... don 14 feb 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Onweer in mei, maakt de boeren blij.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Afscheid vrijwilligers PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Bert Steenhuizen   
vrijdag, 4 januari 2019
Chinees ..Tijdens de zeer goed bezochte eindejaarsbijeenkomst van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG) op 21 december 2018 werd, wegens verhuizing, afscheid genomen van twee molenaars. Het ging om Roelof Beugel en Remy Strijbosch. Verder namen we afscheid van Garreld van de Sande, bestuurslid van de vroegere Slochter Molenstichting (SMS) van 2010 tot 2015 en technisch adviseur van de vroegere Molenstichting Oldambt en van de MSMOG sinds maart 2015.

De drie R's: Reint, Roelof en RemyRoelof Beugel is meer dan 20 jaar molenaar geweest op de Fraeylemamolen aan de Groenedijk in Slochteren. Verder heeft hij veel bij gedragen aan de nieuwsbrief van de SMS, het werven van donateurs en het opzetten van wandelingen, zoals de bekende tocht "van Fraeylema(borg) naar Fraeylema(molen). " Remy Strijbosch is 10 jaar molenaar geweest op Stel’s molen te Harkstede en heeft zijn steentje bijgedragen aan de vele (ook buitenlandse) bezoekers van Stel’s molen o.a. in combinatie met het Rondje Harkstede. Uit handen van Reint Huizenga, voorzitter MSMOG, kregen beide molenaars onder hartelijke dankzegging een in hout gelaserde foto van hun molen uitgereikt.

De twee G's: Grieto en Garreld

Vervolgens werd Garreld van de Sande door Grieto de Vries, bestuurslid technische zaken MSMOG, toegesproken. Wegens zijn grote verdiensten en adviezen bij de diverse (onderhouds)werkzaamheden van verschillende molens werd hem een VVV cadeaukaart overhandigd.

Door het vertrek van beide molenaars is het aantal molenaars van de MSMOG weer geslonken en is een aanvulling van het actieve molenaarsbestand voor de 10 koren- en poldermolens dringend gewenst. Geïnteresseerden tot behoud van dit cultureel erfgoed kunnen zich aanmelden bij de secretaris via secretaris@msmog.nl .

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, maar komen er landinwaarts ook stapelwolken voor. In het noorden drijven af en toe wolkenvelden van zee binnen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-