Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
November met zijn regenvlagen, brengt verkoudheid, jicht en andere plagen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
🔊 De Dellen gered! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
dinsdag, 15 maart 2022
De Dellen in betere tijdenOnze Stichting heeft voor haar molen De Dellen van de provincie Groningen een bedrag van 83.467 euro toegezegd gekregen. Dit bedrag zal gebruikt worden naast andere subsidies om het herstel van molen De Dellen te realiseren. Voorzitter Reint Huizenga: “Het is fantastisch dat er nu voldoende middelen bijeen zijn gekregen om De Dellen te herstellen.”

Vorig jaar kreeg de stichting na deelname aan de VriendenLoterij Molenprijs maar liefst 7027 stemmen., goed voor een tweede plaats. Elke stem leverde de molen een euro op. Maar helaas kregen we de hoofdprijs (75.000 euro) niet.  Dus moest de Stichting op een andere manier het nog bestaande financieringsgat dichten. Het aanbrengen van twee nieuwe roeden kost naar schatting 150.000 euro. 

De subsidie van de provincie Groningen is een significante aanvulling op het al eerder verkregen geld. Dankzij de bijdragen van de provincie (GRRG), het Molenfonds, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Waterschap Hunze en Aa’s, het Scholtenfonds, Rotary Winschoten, de Vriendenloterij en Crowdfunding De Dellen is er nu voldoende geld bijeen om het herstel in gang te zetten. Gelukkig!

Het is fantastisch dat zoveel mensen en instellingen een bijdrage hebben gedaan. Hopelijk zal de molen weer draaien in 2023! Toen één van de roeden van De Dellen met een enorme knal afbrak, schudde de molen zó hard, dat zelfs de oude klok ervan stil viel. Molenaar André Schuthof: “De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien”. Het gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er al anderhalf jaar treurig bij zonder wieken. Als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt, duurt dat nu niet lang meer.


Reint Huizenga op RTV Noord, 15 maart 2022, 9.10 uur
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-