Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Links


Tijdslijn 98 dagen (din 25 jun 2019 ... woe 20 maa 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In juni dondergevaar, dan is het een vruchtbaar jaar.
Molenorganisaties
Organisaties die zich bezig houden met de zorg voor en rond molens.
  Link
  Link   Molenwerkgroep Oostgroningen
Het doel van de Molenwerkgroep is het organiseren van cursussen om vakbekwame molenaars op te leiden en een daaruit voortvloeiend streven naar instandhouding van molens.
  Link   Rijksdienst Cultureel Erfgoed
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed houdt zich bezig met rijksmonumenten. Men wijst rijksmonumenten aan, verleent subsidie voor restauratie en onderhoud en adviseert bij vergunningverlening en restauratie en onderhoud.
  Link   The International Molinological Society
The International Molinological Society (TIMS) is the Society which fosters worldwide interest and understanding of wind, water and animal-driven mills.
  Link   Gilde van Vrijwillige Molenaars
De vereniging is gevestigd te Amsterdam en stelt zich onder meer ten doel het belang van de molens in Nederland te dienen door een opleiding voor vrijwillig molenaar te verzorgen voor haar leden.
  Link   De Hollandsche Molen
Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland.
  Link   Groninger Molenhuis
Het Groninger Molenhuis kwam in oktober 2005 tot stand na een fusie van de Stichting De Groninger Molen, de Vereniging Vrienden van de Groninger Molens en het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Groningen.
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er is vandaag vrij veel zon maar er trekt ook af en toe wat bewolking over en het blijft droog. Het wordt tropisch warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-