Tijdslijn 98 dagen (zat 27 apr 2024 ... zon 21 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Krimpende winden en kijvende vrouwen, daar is geen huis mee te hou'en.
(e-)Badges Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de badgemaster van de MSMOG   
donderdag, 13 februari 2020

Naast papieren certificaten geeft de MSMOG (e-)badges uit. Wat zijn dat en waarom doen we dat?

Wat het zijn

Een badge is een afbeelding die je in je mail, op social media en op websites mag gebruiken om aan te geven dat je een prestatie hebt geleverd. In het geval van onze opleidingen krijg je zo'n badge als je je examen met succes hebt afgelegd.

Op het eerste zicht zijn het gewone afbeeldingen. Maar schijn bedriegt: in een badge zijn verwijzingen aanwezig het mogelijk maken de badge via  het Internet te controleren op echtheid.  

Probeer het zelf maar!

Verificatie van een badge kan op meerdere manieren: als je de badge toegestuurd hebt gekregen (via mail bijvoorbeeld), als je hem op een website ziet staan (bijvoorbeeld in een facebook pagina of iemands weblog) of zelfs als je de badge niet  hebt! Hieronder de diverse manieren. 

Methode 1 - je hebt de badge van een website geplukt of via mail toegezonden gekregen.

Badge van Henk Klöpping, CEMI instructeur Hier rechts zie je de badge van CEMI-instructeur Henk Klöpping. Die kan Henk bijvoorbeeld in zijn mail meesturen of op een website zetten (zoals hier is gedaan). Of het een echte badge is of een nepplaatje kun je zelf controleren. Dat gaat als volgt:

Methode 1a (mail en web)

  1. download het plaatje (rechtermuisklik) en sla het op je PC op
  2. ga dan naar de site badgecheck.io (opent in nieuw venster). In het midden van het scherm zie je een grote "browse" knop.
  3. klik er op en selecteer het bestand dat je net hebt opgeslagen. Het bestand wordt ingelezen.  Na een tijdje komt de naam van het bestand rechts naast die 'browse' knop te staan.
  4. Vul bij 'verify recipient' het adres henk.kloepping@msmog.nl in en druk op [enter]
  5. Klik dan op de grote rode knop '[VERIFY]' rechtsonder.
Methode 1b (web only)
  1. kijk onder welk webadres het plaatje on-line staat.
  2. ga dan naar de site badgecheck.io (opent in nieuw venster).
  3. vul in het vak onder "What would you like to validate?"  het webadres in dat je net hebt gevonden.
  4. Vul bij 'verify recipient' het adres henk.kloepping@msmog.nl in en druk op [enter]
  5. Klik dan op de grote rode knop '[VERIFY]' rechtsonder.

Als het een geldige badge is krijg je een pagina te zien met een grote groene balk er boven. Daarin zie je de gegevens van het bijbehorende certificaat. 

Methode 2 -zonder badge 

Ook als je de badge niet hebt kun je controleren of Henk wel echt CEMI instructeur is. De badge staat namelijk ook on-line. De houder van de badge kan je altijd het adres doorgeven. En daarmee kun je de badge ook oproepen en controleren.  Hier vind je de  on-line versie van Henk's  badge . Klik op de link (opent in een nieuw venster). De verificatiepagina verschijnt weer, maar nu hoef je niets te uploaden. Alle gegevens zijn al voor je ingevuld. Linksonder staat een rode [VERIFY] knop. Klik deze weer aan om de badge te verifiëren.

Methode 3 - via een badge administratie (backpack)

De MSMOG is OpenBadge Issuer. Wij houden ons aan de OpenBadge 2.0 standaard.. Daarom zijn onze badges ook in te lezen in on-line beheersystemen voor certificaten.  En als een badge daar eenmaal is ingelezen wordt het nog eenvoudiger om te bewijzen dat het een echte badge is. Een voorbeeld van zo'n beheerdienst is badgr.io - dat is de dienst die Henk gebruikt. Hij heeft zijn badge ook in zijn badgr.io backpack gezet. Zo wordt verificatie heel simpel en het ziet er nog mooi uit ook.  Klik hier om het certificaat daar te bekijken en te verifieren (opent in nieuw venster).

Waarom we ze uitgeven

  1. Papieren diploma's zijn niet makkelijk op echtheid te controleren. 
  2. Het is moeilijk te bepalen of een diploma echt is. Wil je dat kunnen beoordelen moet je weten hoe zo'n diploma er uit zou moeten zien. Dat is nog niet zo makkelijk als je zou denken, zelfs niet als ze van hetzelfde instituut komen. Ze zijn vaak van jaar tot jaar en van opleiding tot opleiding anders. Afhankelijk van het belang van zo'n diploma zijn er daarom soms echtheidskenmerken op te vinden. Voorbeelden zijn watermerken, irisdruk, microtekst en onder UV oplichtende vezels. Maar vaak ook niet. Of men weet niet welke echtheidskenmerken het zouden moeten zijn. 

  3. Papieren diploma's kun je niet on-line laten zien.
  4. Je kunt wel schrijven dat je ze gehaald hebt, op bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook. Maar je kunt een stuk papier niet online zetten. Wel een scan er van. Maar dan kan iemand het kopiëren en wijzigen. Ten tweede is het, juist omdat dat zo makkelijk gaat, helemaal niet zeker dat men jouw diploma als echt ziet.  En ben je terug bij punt 1.

  5. Papieren diploma's kun je niet snel aanpassen
  6. Aan sommige certificaten, zoals het certificaat valbescherming, hangt een verloopdatum. Je moet vóór die datum herexamen doen, anders verloopt je certificaat. Als je instandhouder bent moet je een geldig certificaat valbescherming hebben. Als dat certificaat verloopt, dan verloopt ook je CEMI status en dus je CEMI certificaat. Voor sommige diploma's kan opgaan dat je ze kwijt kunt raken als je bepaalde regels overtreedt. In al die gevallen zou je willen dat dat onmiddellijk zichtbaar werd op je diploma. Bij een papieren diploma kan dat niet. Een badge maakt dat mogelijk.

 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: op deze Koningsdag valt er vanochtend in het westen, zuiden en later ook het midden buiige regen; in de loop van de middag neemt de kans op enkele buien in het hele land toe. Hou vandaag dus de Buienradar goed in de gaten!
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-