Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Onze molens


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanneer februari iedereen winst brengt, dan klagen de boeren het minst.
Nieuws! arrow Over ons arrow Molens
Onze molens PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door het Bestuur   

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een van de grootste molenbezitters van de provincie Groningen. Op het kaartje hieronder zie u waar onze molens precies staan. Uiteraard kunt u inzoomen en uitzoomen, kunt u kiezen uit een kaart of satelliet weergave en werkt "Streetview" ook. U kunt dus  het "gele mannetje" naar de door u gewenste molen slepen om de omgeving van de molen te verkennen. Klik op de molen-iconen om de openingstijden en een afbeelding van de molen te zien.


Legenda
  = poldermolen  = korenmolen.  = koren/pelmolen.

Hieronder treft u een tabel aan met de molens. We hebben  een pelmolen (G), korenmolens (K) en poldermolens (P), waaronder 1 weidemolen (W) en een paaltjasker (T). Daarnaast heeft de Stichting een lesmolen (L) en twee examenmolens (E) in eigendom. Per molen is er een eigen pagina te vinden op de Molendatabase. U kunt op de namen van de molens hieronder klikken om deze pagina voor die molen te zien.

MolenTypeOpenstelling
De molen van de Groote Polder, SlochterenPLEMeestal op zondagmiddag, 's zomers van 13.00-17.00, in de winter tot de avond valt. De molen voert de Gemeentevlag van Slochteren als hij open is. 
De Ruiten, SlochterenP Momenteel draait de molen weinig in verband met een slechte biotoop maar bij winden uit noordoost tot west is er kans dat de molen draait. 
Bakker's Meulen, SlochterenWKan altijd bezichtigd worden
Fraeylemamolen, SlochterenPMeestal op zaterdagmiddag van 13.00-16.00 uur, afhankelijk van het weer. Van harte welkom bij draaiende molen.
Windlust, OverschildKOp vrijdagmiddag is de Windlust in Overschild open 13.30 - 17.00. Andere tijd op afspraak. Bij voldoende wind wordt er gedraaid/gemalen. Verder is de Windlust open tijdens het Groninger molenweekend op de zaterdag en op andere molen- en monumentendagen.
Stel's Meulen, HarkstedeK

Rondje Harkstede, elke 2e zaterdag van de maand van 13.00-16.00 uur. In 2017 zijn dat de volgende data: 11 maart, 8 april, 8 juli, 12 augustus, 14 oktober, 11 november en 9 december. Tijden molen- en monumentendagen zijn we van 11.00 -17.00 uur open. Dit jaar zijn dat: 13 en 14 mei, 10 en 11 juni en 9 en 10 september. We sluiten het jaar af met de Kerstfair op 16 december.

Entreprise, KolhamKEZondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.
De Noordstar, NoordbroekKGVan harte welkom bij draaiende molen
De Noordermolen, NoordbroekP
11 maart,8 april,14 mei,5 augustus,9 september, 28 oktober,25 november, van
10.00 tot 16.00 uur.
De Westerse Molen, Nieuw ScheemdaPVan april tot en met 1 oktober zondag van 13.00 tot 16.00 m.u.v 1e paasdag en 1e pinksterdag Zaterdagen Nationale molenweekend en Groninger molenweekend van 13.00 tot 16.00u (Groninger molenweekend Westerse molen zondag 11.00-16.00 open).
De Dellen, Nieuw ScheemdaP

Iedere maandagavond van april tot en met eind september: 19.00 u tot zonsondergang. Op molen- en Gemalen dag/ Mills on the Air: zaterdag 13 en zondag 14 mei 11-17 uur. Groninger Molenweekend:  zondag 11 juni van 13-16 uur. Open Monumentendag: zondag 10 september van 13-16 uur. 

De paaltjasker naast De Dellen, Nieuw ScheemdaTDe tjasker is nog niet  opgesteld.

Bijgewerkt op ( woensdag, 10 mei 2017 )
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-