Tijdslijn 98 dagen (vri 3 mei 2024 ... zat 27 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als is Marmertus oud en grijs, hij houdt toch van vorst en ijs.
Eindelijk; één, twee, drie ..... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
donderdag, 5 mei 2016
Eén, twee, drie!

 

Ja, eindelijk ......

Precies vier weken later dan vorig jaar:  Het eerste eitje van de torenvalk, die al voor het zevende seizoen op De Ruiten vertoeft, werd er in gelegd op 30 april jl.. Vorig jaar was het eerste eitje van 2 april!

Ongetwijfeld heeft dat vooral te maken met het koude weer van de afgelopen weken. Want ze hebben de smaak te pakken. Het twee eitje lag in het nest op 3 mei jl. en vandaag, dus 5 mei, lagen er al drie. Dat gaat dus zeker de goede kant op.

In eerste instantie maakte ik me wat zorgen, maar Auke Postma, die vanuit zijn voorkamer, een prachtig zicht heeft op de nestplaats, verzekerde me dat dat zeker goed ging komen.

En inderdaad, daar lijkt het helemaal op. Op exact dezelfde plek als de voorgaande jaren: De oostelijke hoek van het achtkant, boven op het riet van de romp, achter de rietplank.

We houden u op de hoogte!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: na de zomerwarmte van de afgelopen dagen verloopt vrijdag koel en nat. De komende dagen verbetert het weer wel iets, maar zowel Dodenherdenking als Bevrijdingsdag verlopen niet helemaal droog
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-