Tijdslijn 98 dagen (vri 26 apr 2024 ... zat 20 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een grote zon en bleek van schijn, dan zal het regenachtig zijn.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Geen windvang Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 18 augustus 2016
Kraante op toavelIn een artikel wat op 17 augustus verschenen in in het Dagblad van het Noorden komt onze voorzitter Reint Huizenga aan het woord. Wat is er aan de hand: de molens van onze molenstichting vangen steeds minder wind door de oprukkende begroeiing in de omgeving van de molens. De MSMOG beheert tien grotere en twee kleine molens in Slochteren, Menterwolde en Oldambt. Zes daarvan vangen te weinig wind om regelmatig te kunnen draaien. Het gaat om drie molens aan de Groenedijk in Slochteren, de Entreprise in Kolham, Stels Meulen in Harkstede en de Noordstar in Noordbroek.

Het besef dat een werkende molen iets bijzonders is en de moeite waard om voor het nageslacht te behouden, het nieuwe molenbewustzijn, is vrij jong." zegt Reint Huizenga in het interview. De molenstichting heeft met betrekking tot de molens op de Groenedijk twee inspraakavonden gehouden. "Mensen erkennen het probleem en willen, ondanks dat ze aan hun bomen en struiken gehecht zijn, ook wel meewerken, maar niet meebetalen."

Een snoeischaar volstaat niet om molens meer wind te laten vangen, daar moeten professionele bomen-snoeiers en -rooiers aan te pas komen. Huizenga prijst zich gelukkig dat de provincie Groningen, Slochteren en het J.B. Scholtenfonds willen betalen om de molens meer wind te laten vangen.

Lees het volledige artikel.

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het blijft de komende dagen licht wisselvallig, maar vanaf Koningsdag zal de temperatuur wel op een hoger niveau komen. Echte garantie op droog weer is op deze dag echter nog te veel gevraagd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-