Tijdslijn 98 dagen (zat 27 apr 2024 ... zon 21 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Aprilletje zoet, geeft nog wel eens een witte hoed.
Triest nieuws Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 23 september 2016
Wim Koeneman overleden op 23 september 2016Vanmorgen bereikte ons het droeve bericht dat onze voormalig voorzitter Wim Koeneman is overleden. Wim was al geruime tijd ernstig ziek. Wim was eerst .lid van het bestuur namens het Waterschap (vanaf 1.6.2012) en werd daarna onze voorzitter op 1.9.2013.  De ziekte noopte hem de voorzittershamer over te dragen aan Reint Huizenga, maar hij bleef zo lang dat nog ging betrokken bij onze Stichting. Wim heeft zo nog enige maanden  de rol van ad interim penningmeester vervuld in verband met ziekte van onze penningmeester.

Wim heeft indertijd vooral een trekkersrol gespeeld in de fusie van de Slochter Molenstichting en de Molenstichting Oldambt. Wim schreef zelf indertijd over zijn rol: "Als vertegenwoordiger van het Waterschap Hunze & Aa's ben ik in het bestuur van de Slochter Molenstichting gekomen. We spreken over juni 2012. Het werk van een erfgoed organisatie is niet nieuw voor mij. Zowel als vrijwilliger als professional ben ik bij vele restauratie en herbestemmingsprojecten betrokken geweest. Variƫrend van de Werf Wolthuis is Sappemeer tot de ontwikkeling van een bedrijfsverzamelgebouw in de voormalige dekkledenfabriek en scheepstuigerij in Martenshoek, waar mijn vrouw en ik een galerie exploiteren (Galerie Werfkade 16). Nieuw voor mij is het werk van molenaars en molengidsen. Deze mensen houden met veel toewijding de molens draaiende en zijn de eerste ambassadeurs van onze organisatie. Als voorzitter van het bestuur voel ik mij verantwoordelijk voor het in standhouden van onze organisatie en daar waar nodig, sterker maken. Een eerste stap was de fusie met de Molenstichting Oldambt. We gaan nu samen als de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen verder door het leven. ".

Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden wensen Thea en familie kracht in deze moeilijke tijd.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in het weekend stijgt de temperatuur al naar een hoger niveau en volgende week gaat de temperatuur pas echt flink omhoog! Het blijft echter niet droog; elke dag is er wel kans op buien, soms met onweer.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-