Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (vri 23 feb 2018 ... zat 18 nov 2017)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het in februari niet sneeuwt, weet dan dat je later, in de zomer van hitte geeuwt.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Op bezoek in Kolham
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 18 juni 2017
Verkenning op de stellingMolenaar Martin van Doornik en molenaar in opleiding Vincent Mathlener kunnen nou ook nooit eens rustig op de stelling staan. Deze keer kwam TV Noord de boel verstoren. Maar nou ze er toch zijn - kin dei Mulder van RTV Noord ook ais wat leren. En komen de mannen op TV. Mooi hor!
Lees verder...
 
Burgemeestersbezoek
Geschreven door Reint Huizenga   
zondag, 11 juni 2017
Vier op een rijOp zaterdag 10 juni bezocht de burgemeester van de gemeente Slochteren Geert-Jan ten Brink en zijn vrouw Harkstede in het kader van zijn "afscheidstour". Naast een Rondje Harkstede werd natuurlijk ook een bezoek gebracht aan Stel's Meuln, aangezien dit weekend de Groninger Molendagen georganiseerd werden. In en over de molen kregen zij prima uitleg van molenaar Gerrit Tammenga en molengids Menzo Huininga.
Lees verder...
 
Groninger Molendagen
Geschreven door Commissie Communicatie   
donderdag, 1 juni 2017
Stelling Stel'sAanstaande zaterdag en zondag 10 en 11 juni is het weer zover: de Groninger Molendagen. Het thema van deze dagen is "Beestenboel" Veel onderdelen in een molen zijn vernoemd naar dieren. En sommige molens hebben zelfs een dierennaam. Is het gemakkelijk een element in de molen met een dierennaam te herkennen? U mag het zelf komen bekijken: veel van onze molens zijn dit weekend voor bezoek geopend.
Lees verder...
 
Dank namens Janny
Geschreven door Henk Helmantel   
zaterdag, 20 mei 2017
Molen in de rouwGisteren kreeg ik over de post een kaart van Janny Bergman, met daarbij het verzoek om de inhoud van de handgeschreven kaart op de website te plaatsen.

Via deze kaart wil ik jullie bedanken voor jullie komst naar het afscheid van Hans. Het is een grote steun geweest voor mij en mijn gezin èn familie.. Omdat we een kleine familie hebben, hadden wij gerekend op 50 à 60 personen, maar er zijn 121 geweest! We zijn 25 april langs de drie molens, in rouwstand, op de Groenedijk gereden èn dat gaf een goed gevoel!

Nogmaals mijn dank aan allen, die bij de uitvaart waren, of via een kaart hun betrokkenheid hebben getoond.

Vriendelijke groeten, Janny Bergman

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 282
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in de noordelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en in het noorden kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Elders is het onbewolkt.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-