Tijdslijn 98 dagen (maa 29 apr 2024 ... din 23 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Krimpende winden en kijvende vrouwen, daar is geen huis mee te hou'en.
Erfgoedschatten van Slochteren Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
dinsdag, 7 april 2015

ErfgoedschattenDat is de titel van het onlangs gestarte educatietraject in de gemeente Slochteren, waaraan, naast meerdere erfgoedinstellingen, ook de voormalige  Slochter Molenstichting - tegenwoordig de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - deelneemt. 

Het project is aangeboden aan alle basisscholen in de gemeente Slochteren en daarvan is er momenteel een negental scholen dat aan het deelproject: "Bezoek aan de molen" wil gaan  deelnemen.

De spits werd onlangs afgebeten door basisschool De Ster in Harkstede, waar molenaar Gerrit Tammenga en molengids Menzo Huininga de molenleskist in de klas presenteerden en waar de kinderen van de groepen 1, 2 en 3, later die week een bezoek aan Stels Meulen brachten.

Foto's

 Klik eventueel op de foto's om een vergroting te zien.

Ergoedschatten 3

Op de foto links staat molengids Menzo
Huininga op de stelling met een
gedeelte van de kinderen.

Erfgoedschatten 5

Op de foto rechts is molengids
Frits Feddema druk met uitleg
aan een ander groepje kinderen,
onder in de molen

 

Erfgoedschatten 6

En op de derde foto vertoont
molenaar Gerrit Tammenga op de
maalzolder de film
"De Molenmuis".

 





Het educatietraject Erfgoedschatten van Slochteren

De officiële presentatie van  het erfgoededucatietraject vond in februari jl. plaats, toen mevrouw Mariska Goeree, wethouder Cultuur van de gemeente Slochteren, het eerste exemplaar van de projectmap uitgereikt kreeg. Op dat moment vond het eerste bezoek plaats van een school aan de Fraeylemaborg.

Het project is ontwikkeld in samenwerking tussen de Stichting Cultureel Slochteren en de andere culturele aanbieders in de gemeente, waaronder de voormalige Slochter Molenstichting, Erfgoedpartners Groningen en CultuurClick Groningen. Dit nadat ongeveer een jaar eerder de eerste besprekingen met alle betrokkenen plaatsvonden op het gemeentehuis in Slochteren.

Aanbieders van deelprojecten zijn:  Erfgoedpartners, de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (voorheen de  Slochter Molenstichting), de Stichting Oude Groninger Kerken, de Stichting Landgoed Fraeylemaborg, de Bibliotheek, het Platform Gras, de Stichting Cultureel Slochteren en Jos Boerjan en Martin Borchert.

De scErgoedschatten 2holen kunnen in principe kiezen voor hun verschillende groepen uit twee of drie deelprojecten; zo maken de groepen 1 en 2 kennis met "De Molenmuis" (MSMOG) of "Het nieuwe oude huis" (Erfgoedpartners).

Voor wat betreft het deelproject "De Molenmuis" is er momenteel contact met een vijftal scholen, waarbij de kinderen in eerste instantie bezoek krijgen van de "Molenaarsknecht" (één van de molengidsen) en naderhand een bezoek brengen aan één van de molens (Stel's Meulen, de Windlust en De Ruiten)

 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: nu de meivakantie is begonnen, is het meteen de warmste week van 2024 tot nu toe. Daarnaast is deze week de zon vaak te zien, maar er zijn ook wat wolkenvelden en vooral vanaf woensdag is er kans op (soms stevige) regen- en onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-