Tijdslijn 98 dagen (woe 15 mei 2024 ... don 8 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Heden schupjes, morgen drupjes.
Torenvalk 2015 - eitje 1 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zondag, 12 april 2015
Torenvalk 2015 - eerste ei Het gaat dus toch weer door .....

Twee dagen geleden had ik nog even gekeken op de bekende plek, maar er was nog niets te zien. Een flinke hoeveelheid braakballen van de torenvalk lagen toen in en rond de nestplek van voorgaande jaren, maar hoewel de torenvalken zich al weer veelvuldig in de buurt ophielden, was er nog geen eitje te zien.

Toen we vanmiddag op de fiets langs kwamen, stak het kopje van een valkje boven de rietplank uit en lagen er beneden in het gras meerdere braakballen. Er was dus kennelijk "grote schoonmaak" gehouden. Nou dat bleek:  In het nest, op exact dezelfde plek als in voorgaande jaren, lag het eerste eitje.

We hopen maar dat er snel weer meerdere bij komen; ik houd u op de hoogte!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is een tweedeling te vinden in Nederland. In het noordoosten is het zonnig en zomers warm met temperaturen tot 26 graden, terwijl het zuidwesten te maken heeft met bewolkt weer en (regen)buien. In Zeeland wordt het slechts 16 graden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-