Tijdslijn 98 dagen (maa 29 apr 2024 ... din 23 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Krimpende winden en kijvende vrouwen, daar is geen huis mee te hou'en.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Erfgoedschatten van Slochteren Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
woensdag, 17 juni 2015
Even poseren voor de molen - wat een leuke dag! Gistermorgen was de voorlopige afsluiting van het Educatietraject Erfgoedschatten van Slochteren, met het bezoek van leerlingen van de school Meeroevers in Meerstad aan korenmolen Windlust in Overschild. Voorlopig, omdat na de vakanties het educatietraject nog verder gaat. Het was een geweldig leuke dag!

Juf Sjoukje de Jong, die zelf ook in Overschild woont en lerares is aan de Meerstad-school, verwelkomde vorige week op school de molenaarsknecht Gerhard Landman,  de de leskist bracht en een eerste praatje hield voor de kinderen, daarbij geassisteerd door molenaar Gerrit Tammenga van Stel's Meulen,

Gistermorgen werden de kinderen door een aantal ouders met auto's naar de Windlust gebracht, waar ze werden verwelkomd door de molenaars Marius Biesheuvel en Lex van der Gaag, die op hun beurt werden geassisteerd door molengids Gerhard Landman en molenaar Henk Helmantel,

Erfgoedschatten 4Verdeeld in een aantal groepjes kregen de leerlingen de "hele" molen te zien en gingen ze aan het eind nog zelf een mooi molentje in elkaar knutselen.

Juf Sjoukje stuurde vandaag de groepsfoto, bij het mailtje met de tekst: "Bij deze alvast een foto. Nogmaals bedankt voor het bezoek en de leuke uitleg. We hebben genoten."

 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: nu de meivakantie is begonnen, is het meteen de warmste week van 2024 tot nu toe. Daarnaast is deze week de zon vaak te zien, maar er zijn ook wat wolkenvelden en vooral vanaf woensdag is er kans op (soms stevige) regen- en onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-