Tijdslijn 98 dagen (zon 28 apr 2024 ... maa 22 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het vriest op Sint Vitaal, vriest het nog veertig maal.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Werkvloer Kolham Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 9 augustus 2015
Impressie van de werkvloer van molen de EntrepriseHet is druk in onze molen Entreprise. Regelmatige bezoekers is opgevallen dat al een jaar lang flink wordt gewerkt aan de elektrische installatie en noodverlichting. Op vrijwillige basis. Dus vaak weekendwerk of avondwerk. Inmiddels beginnen onze vrijwilligers ook aan de installatie van een op de kop getikt aanrechtblokje, dat natuurlijk keurig water moet krijgen, en als dat gebeurt hoort er ook weer een afvoer bij. En nog zijn ze niet te stoppen: is dit alles klaar, wordt het toilet op de begane grond ook nog eens aangepakt. Het lijkt mij dat op deze plek een bedankje aan ‘onze jongens’ Jan, Bert, Martin en Harry op zijn minst op zijn plaats is. Het is niet alleen zo dat het de stichting extra kosten scheelt; natuurlijk vinden we dat erg plezierig. Maar hierdoor is de molen ook heel regelmatig open en is er leven in de brouwerij. Zoiets trekt aandacht en is zeer opbouwend. Minstens zo belangrijk. Dank, heren! Ben ik er al? Nee. Ik zou bijna de commerciële televisie citeren: "Maar wacht ! Er is meer !”

Er is ook meer. Naast al deze activiteiten is het onze molenaars toch wel een doorn in het oog dat enkele verbrande resten en wat overig historisch molenmateriaal gewoon onderin de molen liggen. Achteloos, slordig bijna. Daar moet iets mee gebeuren. Een paar weken terug is een overleg geweest met de Technische Commissie van onze gloednieuwe stichting. Naast onderhoudszaken ook maar eens hierover achter de oren gekrabd. We kunnen nu wel ingewikkeld doen en bijvoorbeeld een brainstormsessie, plenair overleg of zelfs een seminar verzinnen, maar we zijn hier in Groningen hè. Dou mor gewoon. Dat leidde tot de vraag aan mij of ik wellicht een eerste ontwerp wilde maken.

Nou, dat wou ik wel. Het ontwerp is heel eenvoudig. We willen wel genoeg ruimte op de begane grond houden, dus komt elk voorwerp zo’n beetje tegen de muur. Dat kan iedereen verzinnen. Kijk maar in de doorsnee woonkamer. Maar de onderlinge samenhang gaat komen van informatiepanelen die eenzelfde lay-out gaan krijgen. En met hulp van Harry wordt nagedacht over uitgekiende belichting van het materiaal dat hij vervolgens wil aanleggen. Wanneer de fantasie waarheid wordt straalt er later dit jaar, en anders wel begin volgend jaar, prachtig licht via de openstaande deur naar buiten. Mensen komen binnen en zien een kleine tentoonstelling met toelichting. Is er even geen molenaar beneden? Kan men in eigen tempo de boel bekijken en de panelen lezen. Daarna hup naar boven om te zien of er nog meer moois is. Ja, dat is er. Een mooie molen, verbrand in 2000, maar sinds eind 2011 weer helemaal terug.

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag krijgen we in de loop van de dag vanuit het zuidwesten enkele regenbuien. Vanaf morgen zijn er perioden met zon en vanaf dinsdag ook kans op een (stevige) onweersbui. De temperaturen lopen op, met op woensdag in het oosten zomerse maxima.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-