Tijdslijn 98 dagen (din 14 mei 2024 ... woe 7 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als de bij naar huis toe vlucht, zit er regen in de lucht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Groninger molentermen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 11 januari 2016
Ouderwets Gronings..Wijlen molenaar Lammert Groenewold startte in het laatst van zijn leven nog een project om te achterhalen hoe de Gronings-sprekende molenaars benamingen of begrippen van de molen in het Gronings noemen. En zoals de kenners weten: ‘het’ Gronings bestaat niet. Er zijn diverse varianten: Westerkwartiers, Hogelands, Legelands, Stads, Veenkoloniaals, Oldambts en het Westerwolds. De opzet is om aan de hand van een lijst met Nederlandse benamingen al die Groninger vormen te verzamelen en ze zo te behouden voor het nageslacht.  Ter ere van Lammert houden we het mailadres  lammert.groenewold@msmog.nl. daarvoor nog tot 1 maart 2016 in de lucht.  Meld u dus vooral nog de bij u bekende termen. Om u gerust te stellen: het hoeft niet grammaticaal correct. Fonetisch is geen probleem. Denk aan Laange spruut of Wiendpeul of Vang.
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van droog lenteweer. Gisterenavond kreeg het zuiden al een voorproefje van het weer wat we de komende dagen gaan krijgen, (onweers)buien. Vandaag zullen er lokaal ook nog een paar onweersbuien ontstaan. De komende dagen bevindt de grens tussen de warme en koude lucht zich namelijk boven Nederland. Dat kan voor behoorlijk grote verschillen qua weer zorgen .
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-