Tijdslijn 98 dagen (maa 29 apr 2024 ... din 23 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Verschaft april veel schone dagen, dan pleegt mei de last te dragen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Erfgoedschatten 2016 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
donderdag, 24 maart 2016
Zakken! Het nieuwe seizoen van het educatietraject "Erfgoedschatten van Slochteren" is weer van start gegaan. Voor het deel "De Molenmuis" hebben zich tot nu toe twee scholen aangemeld. Allereerst was dat GBS De Wiekslag in Schildwolde, met de groepen 1 en 2 van juf Frannie Schoonveld. Daarnaast heeft zich ook de Walstraschool in Kropswolde gemeld.
 
Muldersknecht legt molen uit GBS "De wiekslag" ontving "Molenaarsknecht" Gerhard Landman. Gerhard gaf de kinderen alvast een voorproefje op het molenproject en gebruikte daar uiteraard de molenleskist bij.

Erg enthousiast werd op de school het hele gebeuren aangepakt. Al eerder waren de nodige afspraken met de school gemaakt voor het bezoek aan de molen, in dit geval korenmolen Stel's Meulen in Harkstede. 25 kinderen, begeleid door juf Frannie en een groot aantal moeders met auto's genoten van het bijna anderhalf uur durende bezoek.

Zelf molens bouwenDe kinderen werden in vier groepjes verdeeld, die na ongeveer een kwartier van plek wisselden:  
  1. Beneden/buiten: Molengids Gerhard Landman woog niet alleen de kinderen, maar ook de begeleidsters op de reuzen-bascule. Vooral dat laatste was aanleiding voor grote pret!
  2. Beneden/binnen: Alle kinderen maakten met molenaar Henk Helmantel voor zichzelf het bekende molentje
  3. Maalzolder:  Molenaar Gerrit Tammenga presenteerde een paar filmpjes, terwijl de kinderen ook allemaal een pakje drinken kregen
  4. Steen-stellingzolder: Hier “trakteerde” molengids Menzo Huininga de kinderen op de nodige informatie over de molenstenen en liet ze van het indrukwekkende uitzicht op de stelling genieten
Na afloop gingen alle kinderen met de molenvrijwilligers op de foto.
 
De tweede aanmelding kwam van de Walstraschool in Kropswolde. “In Kropswolde ?”  hoor ik u vragen. Ja, dat zit zo:  Bij één van de voorbesprekingen van het educatietraject werd door organisator CultuurClick  Groningen aangegeven, dat er ook binnen de gemeente Hoogezand-Sappemeer veel belangstelling voor “ons” molenproject zou bestaan. De eerste aanmelding was dan ook kortgeleden van de Walstraschool.
De groepen 1 en 2 van deze school, onder leiding van juf Yvonne Hoving, kregen op vrijdag 18 maart jl. bezoek van, alweer, de molenaarsknecht Gerhard Landman. Juf Yvonne typeerde later het kringgesprek als “zeer geslaagd”!
 
De kinderen van deze school komen, vanwege het grote aantal (33), op woensdag 30 -  en donderdag 31 maart a.s. naar Stel’s Meulen en zullen dan ook weer met veel enthousiasme en inzet door de vrijwilligers worden ontvangen.
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrij rustig. Komende nacht kan regionaal wat regen vallen, maar lang niet overal. Morgen, in de loop van de dag meer zon het wordt warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-