Tijdslijn 98 dagen (don 2 mei 2024 ... vri 26 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als de eikels in mei gaan bloeien, zal alles volop gaan groeien.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Biotoop Slochteren Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Groninger Molenhuis   
vrijdag, 20 mei 2016
Vot met dei ol rommel!Op 30 mei aanstaande is er voor omwonenden van de molens aan de Groenedijk een omwonendenavond. Dit in verband met de biotopen van de molens. Molens zijn afhankelijk van hun omgeving. Vangen ze geen wind of krijgen ze geen water, dan kunnen ze niet werken. Zijn ze niet zichtbaar, dan vangen ze geen bezoekers. Daarom is het van belang dat de molen en zijn omgeving met elkaar in harmonie zijn. Molenaars spreken dan van een goede molenbiotoop. De molens in Slochteren hebben wat betreft de biotoop wel aandacht nodig en daarom werken de Molenstichting Midden en Oost Groningen, Landschapsbeheer Groningen en Het Groninger Molenhuis samen met de gemeente en de bewoners aan een plan om voor de molens een goede molenbiotoop te realiseren.

Niet alle molens beschikken over een goede biotoop. Dit heeft voor een deel te maken met de beheersing van de groene omgeving. Bomen en struiken kunnen jarenlang geen belemmering vormen, maar door het achterwege blijven van goed beheer kan het groen te hoog groeien en de windvang en de zichtbaarheid van de molens belemmeren.

De drie poldermolens langs de Groenedijk in Slochteren zijn beeldbepalend in het landschap. Als erfgoed laten deze molens zien hoe het landschap zich heeft ontwikkeld. Vrijwillige molenaars draaien regelmatig met de molens. Dit is goed voor het behoud van de molen en interessant voor de bezoekers. Om de molens weer optimaal te laten functioneren willen we samen met de bewoners en de gemeente een omgevingsplan maken en de biotoop opknappen.

Bewonersavond

De eerste voorlichtingsavond voor bewoners aan de Groenedijk wordt gehouden op maandagavond 30 mei. Vervolgens wordt een omgevingsplan gemaakt en worden in de winter van 2016 en 2017 werkzaamheden uitgevoerd om de molenbiotoop te herstellen.

Na de drie molens in Slochteren volgen nog twee molens. Molen de Entreprise in Kolham en molen de Noordstar in Noordbroek worden na de zomer van 2016 opgepakt. Alle molens zijn eigendom van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen, waarin de Slochter Molenstichting is opgegaan.

Het project molenbiotoop wordt mede gefinancierd door de provincie Groningen en de gemeente Slochteren.

Wij streven naar een betere biotoop!

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: op het grensvlak tussen (zeer) warme en veel koelere lucht vallen stevige regen- en onweersbuien. Er is kans op hagel, windstoten en wateroverlast. Daarvoor is code geel van kracht. In het noorden blijft het aanvankelijk rustig en droog. Morgen zit het hele land in de koele lucht met veel bewolking en af en toe regen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-