Tijdslijn 98 dagen (din 30 apr 2024 ... woe 24 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Op een droge april volgt meest een droge zomer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Wandeling Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Wim van Rheen   
woensdag, 31 augustus 2016
Oldamt vitaal!Onder leiding van wandelcoach Eltjo Glazenburg verzamelde een groep van 15 mensen zich in de kerk in Nieuw Scheemda.  Roelof  Mantingh gaf hier een rondleiding. Het was een boeiend verhaal, waarin ook een paar leuke  anekdotes. Boeiend! Na de koffie/thee met koek ging de wandeling van start. Via akkers met tarwe, suikerbieten, akkerbeheerranden en groen gras kwam het gezelschap bij de Westerse molen.

Die stond al te draaien en kon nog malen met de zuidwesten wind 3 beaufort. Naast een korte inleiding over de historie kwam ook de rol van betekenis van deze poldermolen in de 21ste eeuw aan de orde. Bezichtiging volgde hierop en werd als een bijzonder positieve ervaring ontvangen. Twee deelnemers zijn ook actief voor de molenstichting. Eèn van hen kwam hier ook voor het eerst net als het merendeel van de wandelaars.

Via de brug wandelde de deelnemers over de voormalige spoordijk verder en kwamen bij het fruiteeltbedrijf Bosschaert aan. Een rondleiding door Cornelia Bosschaert over het reilen en zeilen van hun bedrijf met een camping werd afgesloten met een fruitproeverij. In de schuur bevind zich een nagebouwd orgel van de kerk in Nieuw Scheemda, waarmee je desgewenst echt muziek kunt maken.

Terug naar de voormalige spoordijk om richting de kerk te wandelen. Daar aangekomen konden de deelnemers onder andere nagenieten van courgettesoep en broodjes. Dit werd verzorgd door de dames van de wandelpadencommissie. Met deze groep bestaande uit een zestal dames is een goede samwerking onstaan om deze wandeling tot stand te brengen. Mogelijk zal in 2017 een herhaling plaatsvinden -  daarvan houden wij u op de hoogte!

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de temperaturen gaan de komende dagen verder omhoog en regionaal krijgen we te maken met zomerse kwikstanden. Verder bestaat er soms kans op een regen-, of onweersbui.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-