Tijdslijn 98 dagen (don 2 mei 2024 ... vri 26 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Avonddauw en zon in mei, is hooi met karren op de wei.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Erfgoedschatten 3 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
maandag, 3 april 2017
Zai lopen mit meulentjes!Afgelopen donderdag was het weer “raak” op Stel’s Meulen. Toen brachten daar de veertien kinderen, en hun juf Jannie Noordhof, van CBS De Ster uit Harkstede een bezoek aan de molen. Tien dagen eerder was molenaarsknecht Gerhard Landman al op de school geweest om de molenleskist te brengen en een kort praatje voor de kinderen te houden.

De kinderen kwamen lopend naar de molen en werden daar opgewacht door molenaar Gerrit Tammenga en de “knechten” Gerhard Landman en Menzo Huininga. De kinderen genoten met volle teugen van de prachtige, maar vooral ook indrukwekkend grote, molen en de rondleiding die ze daar kregen. Natuurlijk ontbrak ook nu het zelf gemaakte molentje niet, dat de kinderen aan het eind meekregen naar school.

Kortom: Weer een erg geslaagd deel van het Educatietraject Erfgoedschatten van Slochteren.

Kinderen van De Ster bij Stels Meulen
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het droog, overdag volgen in de loop van de dag meer onweersbuien. Die kunnen gepaard gaan met hagel, windstoten en veel regen. Het wordt nog wel warm. Vrijdag duikt de temperatuur overal omlaag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-