Tijdslijn 98 dagen (maa 29 apr 2024 ... din 23 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Broedt de spreeuw al in april, dan is een schone meimaand op til.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Amerikaanse molenaar Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
dinsdag, 18 juli 2017
North meets West[Bron: DvhN] De Groninger molenstichting gaat internationaal. Afgelopen weekeinde tekende technicus en hobbymolenaar Chris West uit de Amerikaanse staat Vermont, een zogeheten molenaarscontract (nodig voor de verzekering) met de Groningse stichting. De geboren New Yorker West trouwde een Groningse uit Zuidhorn. Haar moeder woont inmiddels in Stad en West en zijn vrouw bezoeken haar een paar keer per jaar. En als hij toch bij zijn schoonmoeder is, wil West graag een Groningse molen laten draaien.

Zondag maakte West bij de poldermolen van de Groote Polder aan de Groenedijk in Slochteren kennis met opleiders Lex van der Gaag en Henk Klöpping. Onder hun toezicht draait West de komende tijd proef, om te zien of hij de Hollandse molen in de vingers heeft.

Bij gebleken geschiktheid 1) wordt Stel’s Meulen in Harkstede Wests vaste stek. De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen kampt met een gebrek aan aspirant-molenaars. Daardoor dreigen molens van de stichting meer dan wenselijk is stil te komen staan. Een verhaal daarover in de ze krant werd door de schoonmoeder van Chris West naar Amerika gestuurd. Per omgaande stuurde West een mail naar de molenstichting, dat hij als Amerikaanse hobbymolenaar bij gelegenheid wel eens een molen in Groningen wilde laten draaien. ,,West zei er ook nog bij dat hij wel eens wat vaker wilde komen’’, zegt Reint Huizenga, voorzitter van de Msmog. Lachend: ,,Nee, hij hoeft geen reiskostenvergoeding.’’

Groningens Ontzet (Bommen Berend) heeft een vaste plaats op de agenda van West en zijn vrouw. ,,Hij vindt dat er die dag eigenlijk ook een molen moet draaien. ’’ Behalve de Amerikaanse molenaar heeft de Msmog nog een aantal aanmeldingen van aspirant-molenaars gekregen en er kunnen er nog bij. ,, Zoals het nu lijkt beginnen we in januari 2018 met een opleiding 2). Binnen twee jaar kan onze molenstichting dan een aantal nieuwe molenaars aanstellen.


  1. molenaar West is in het bezit van het officiële getuigschrift van De Hollandse Molen.
  2. op de molen van de Groote Polder wordt al sinds 2010 les gegeven, het curriculum loopt van januari tot en met half december.

Congratulations!

foto: Willem van Karsen
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: nu de meivakantie is begonnen, is het meteen de warmste week van 2024 tot nu toe. Daarnaast is deze week de zon vaak te zien, maar er zijn ook wat wolkenvelden en vooral vanaf woensdag is er kans op (soms stevige) regen- en onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-