Tijdslijn 98 dagen (zat 27 apr 2024 ... zon 21 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Oostenwind met nat die heb je gauw gehad.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Bé Oomkens ✝ Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
zondag, 10 december 2017
Bé tijdens het lesgeven, mei 2006Ons bereikte het droevig bericht dat molenaar en instructeur Bé Oomkens vanmorgen is overleden. Bé was molenaar op molen Dijkstra, de middelste molen in Winschoten, en was ook instructeur bij de molenwerkgroep Oost Groningen. Hij heeft zo meegeholpen aan de opleiding van vele Oldamtster molenaars. Ook de molenaars van de MSMOG lichting 2005/2006 hebben nog les van hem gehad, zie bijvoorbeeld het verslag op Het Maalboek uit die tijd. Bé kwam oorspronkelijk uit Noordbroek, waar zijn vader eigenaar was van de korenmolen Aurora, destijds de hoogste molen in de provincie. Be was ook jarenlang biotoopwachter van de molens in Oost-Groningen. Zijn vrouw is enkele jaren geleden overleden, Bé miste haar erg. Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden van de MSMOG herdenken hem met respect.
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond is het op veel plaatsen droog. Al trekken vannacht weer meerdere buien het land over. Morgen staat in het teken van wolken, een paar buien, soms zon en later ook veel wind. Na het weekend schiet de temperatuur omhoog!
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-