Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Eindejaar


Tijdslijn 98 dagen (vri 25 mei 2018 ... zat 17 feb 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Sint Urbanus en de zon, wijn in de ton.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Eindejaar PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de Commissie Communicatie   
woensdag, 17 januari 2018
Fatsoenlijk eten!Aan het eind van he jaar komen bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden altijd bijeen om gezamenlijk afscheid van het oude jaar te nemen, terug te kijken en vooruit te zien. 2017 was een bewogen jaar met veel "ups" en 'downs".

Vanuit alle richtingen komen de molenvrienden binnen. Als iedereen er is opent voorzitter Reint Huizenga de bijeenkomst en herdenkt de ons ontvallen molenvrienden. In het begin van het jaar overleed in onze regio molenaar Enkie Kok. In april ontviel ons molenaar Hans Bergman. In december overleed molenaar Bé Oomkens en - zeer onverwacht - ook onze molengids Thies Burema. Landelijk ontvielen ons Klaas Zaal en Gerrit Pouw, grootheden in de molenwereld. We herdenken hen met een minuut stilte.

Maar het jaar kende gelukkig ook veel mooie momenten en Reint memoreert daar uitgebreid aan: de molendagen, die feestelijk verliepen. De ommetjes, dit jaar geïntroduceerd. Molenwandelingen, kinderbezoek (Erfgoedschatten), Rondjes Harkstede, brandoefeningen. Veel herstel en onderhoud. En wat mooi: sinds dit jaar is het motorhuisje bij onze molen Windlust een monument - en we kijken al uit naar de plaatsing van een Brons-motor. De verbetering van de biotopen komt aan de orde, diverse "optredens" van molenaars en bestuursleden op radio en TV,  de burgemeester die op bezoek kwam. Zelfs een Amerikaanse molenaar die nu op Stels' draait!

Daarna neemt molenaar en GVM instructeur Henk Klöpping het woord. Hij gaat in op de opleiding. Ook dit jaar wordt er weer les gegeven op onze molen van de Groote Polder. Die werd in het voorjaar gebruikt als examenmolen - met succes: alle 3 kandidaten zijn geslaagd! Ook Vincent Mathlener slaagde - voor zijn toelatingsexamen. Henk vertelt van zijn plannen, waarbij hij hulp vraagt aan de aanwezige molenaar, want er moeten de komende jaren veel nieuwe molenaars worden opgeleid. Verder zal hij in 2018 weer een cursus valbeveiliging geven, hij roept molenaars op zoveel mogelijk daaraan mee te doen.

Voorzitter Reint gaat dan over tot een wat plechtiger deel van de avond: de uitreiking van een herinnering aan onze jubilarissen Marius Biesheuvel en Hans Tiddens. Daarover kunt u in een ander artikel meer lezen. 

Dan gaan de boksemknopen  los en doet ieder zich te goed aan een ruim opgezet, zeer goed voorzien buffet. Dat smoakt tot aan t lutje toontje tou!

En, zoals het gezegde gaat: ons blijven nu alleen de foto's nog.

Aandachtig luisteren Napraten over het gehoorde En din kivve nou eten! Nee, nog nait, Henk geft nog n update! Moar nou aall! Lekker man! Klopping mag zien hoar wel ais kammen.. Dat probleem het Vincent din weer nait.. Jubilarissen pakken oet!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het meest bewolkt met enkele buien, in het zuidwesten aanvankelijk met onweer. Gedurende de nacht beperken de buien zich tot de noordelijke helft, in het zuiden klaart het geleidelijk op en kan er mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-