Tijdslijn 98 dagen (zat 27 apr 2024 ... zon 21 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Verschaft april vele schone dagen, dan pleegt mei de last te dragen.
Fraeylematocht Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 18 juli 2021
Samen uit bij de FraeylemaVrijdagavond, de Fraeylemamolen draait lustig. Molenaar Henk Helmantel en zijn assistent Jan Wehrmeijer staan klaar om hun gasten te ontvangen. De koffie is bruin. Ook dit jaar organiseert de Fraeylemaborg weer een wandeling van de borg naar de molen, ook nu weer in samenwerking met onze molenstichting.

De wandeling begint om zeven uur 's avonds en leidt door het dorpshart van Slochteren en het "Lutje boske", de beboste voormalige oprijlaan naar de Fraeylemaborg.  Het zijn altijd gezellige wandelingen onder leiding van Annet Westrup. Annet weet veel over deze streek en kan er smakelijk over vertellen.

Gezellig bij de Fraeylemamolen

Bij de molen aangekomen delen de deelnemers biologische "kruutoorns' (kruisbessen) rond die ze mee hebben gekregen. De molenaars hebben natuurlijk koffie en koek.  En  molenaar Henk Helmantel blijkt ook goed van de tongriem gesneden en vertelt boeiend over "zijn"  Fraeylemamolen.

Op de leugenbank bij de Fraeylema

Het was ook dit jaar weer een gezellige wandeling, zeker de moeite waard om volgend jaar te herhalen.


 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in het weekend stijgt de temperatuur al naar een hoger niveau en volgende week gaat de temperatuur pas echt flink omhoog! Het blijft echter niet droog; elke dag is er wel kans op buien, soms met onweer.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-