Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De zonne in de meie, zet oude lieden aan het vrijen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Jan en Anne zijn er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 29 april 2012

Gisteren zijn onze leerlingen Jan Danes en Anne Ridder geslaagd voor hun toelatingsexamen ("het regionaal") van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Jan en Rob, van harte gefeliciteerd!

Dit regionaal examen is het eerste van twee examens die de leerlingen met succes moeten afleggen om zich "gediplomeerd molenaar" te mogen noemen. Het toelatingsexamen is een belangrijke mijlpaal voor molenaars in opleiding; het behalen van dit examen bewijst dat de leerling voldoende theoretische en praktische bekwaamheid heeft om met grote kans van slagen deel te nemen aan het landelijk examen. Als de mannen nu ook het landelijk examen met succes afleggen mogen ze zich gediplomeerd vrijwillig molenaar noemen.

Instructeurs Groenewold en Klöpping, die sinds enige jaren gezamenlijk les geven op de Slochter molen "De Groote Poldermolen" leveren hiermee voor de derde en vierde keer een kandidaat voor het landelijk examen op. Eerder al leerlingen Koos Uil en Rob Hoving.die beide inmiddels ook zijn geslaagd voor het landelijk examen, en  nu dus Jan en Anne.

Het Nederlandse systeem van opleiding en examinering van vrijwillige molenaars staat nationaal en internationaal in hoog aanzien. De opleiding bestaat uit het aanleren van praktische vaardigheden, bezoek aan diverse molentypen en een stevige dosis theorie. De opleiding, die sinds de jaren 1970 bestaat, neemt gemiddeld 2 jaar in beslag. De leerling kan na afloop verantwoord omgaan met de waardevolle Nederlandse molens en helpt zo de molens in stand te houden.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-