Tijdslijn 98 dagen (maa 17 jun 2024 ... din 12 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zware onweders baren dikke korenaren.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Molens in de rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Roeli Broekhuis (directeur GMH)   
vrijdag, 18 januari 2013
Molen in de rouwstandOp 16 januari overleed op 98-jarige leeftijd de heer R.J. Clevering uit Eenrum. De heer Clevering was in de jaren tachtig namens de Provincie als adviseur betrokken bij de oprichting van de Stichting Groninger Molenvrienden en werd daarna bestuurslid. In die hoedanigheid bereidde hij mede de oprichting van de Stichting De Groninger Molen voor. Het bestuur had het voorrecht op Huninga, de prachtige boerderij van de heer Clevering, te mogen vergaderen. Na de oprichting van die stichting, in 1986, trok hij zich terug uit het bestuur maar was op de achtergrond nog wel betrokken bij het wel het wee van de Groninger molens. In zijn hoedanigheid van voorzitter van het waterschap Hunsingo was hij eveneens betrokken bij de oprichting van de Molenstichting Hunsingo en Omstreken, waarvan hij langere tijd voorzitter was en lid van het bestuur van Vereniging De Hollandsche Molen.

 

Ter nagedachtenis aan de heer Clevering hebben de molens in Groningen van 18 tot 22 januari in de rouwstand gestaan. 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-