Tijdslijn 98 dagen (maa 17 jun 2024 ... din 12 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is de zomeravond mistig, dan is het weer met gaven kwistig.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Vernuft en volharding Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bart Starke (voorzitter SMS)   
donderdag, 14 maart 2013
Lammert Groenewold - vernufigOp zaterdag 9 maart werd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen de Algemene Vergadering van De Hollandsche Molen gehouden. Het was in het algemeen en voor onze Stichting in het bijzonder een hoogtepunt. De vereniging De Hollandsche Molen vierde haar 90-jarig jubileum. En onze stichting vierde mee: drie binnen onze gelederen opgeleide molenaars ontvingen hun getuigschrift. Maar instructeur en oud-secretaris Lammert Groenewold, die toch echt al meer dan 25 jaar molenaar is, "moest" ook het podium op. En ook hij kreeg een certificaat.
Lammert vertelde ons vandaag in een mailtje zelf hoe het zat: "Al zo'n anderhalf maand geleden kreeg ik een brief van de stichting Molengiftenfonds voor Vernuft en Volharding. Tot zaterdag heb ik dit voor me moeten houden op hun verzoek... Maar afgelopen zaterdag heb ik op de 90-ste jaarvergadering van de Hollandse Molen in Amsterdam de prijs in ontvangst mogen nemen. Ik voel me zeer vereerd. "

En dat is terecht, Lammert. Het bestuur van de stichting Molengiftenfonds heeft je goed getypeerd met deze omschrijving op het certificaat: "Als blijk van waardering voor zijn grote inzet en veelzijdigheid bij het molenbehoud, waaronder het ontwikkelen van modern cursusmateriaal, het geven van opleidingen en het initiëren en begeleiden van restauratie, en zijn inzet als bestuurder." 

Wat er niet bij staat is dat je al dit werk vooral bij de Slochter Molenstichting hebt gedaan. Natuurlijk deed je en doe je ook goed werk voor het Groninger Molenhuis, het Gilde van Vrijwillige Molenaars en De vereniging De Hollandsche molen zelf. En je bent ook een drijvende kracht achter de Duits-Nederlandse samenwerking op het molengebied. Maar ik heb je vooral leren kennen door je enthousiaste, nooit aflatende inzet voor onze Stichting. Inderdaad: als bestuurder; als secretaris om precies te zijn. Maar die functie vulde je breed in: je was ook woordvoerder, schreef persberichten, hielp bij het het opzetten van onze nieuwe webstek, hielp bij het opstellen van onderhoudsschema's, wierf voor ons fondsen, werkte aan ons netwerk - en draaide last but not least ook nog op de mooie Groote Poldermolen. Maar je deed en doet meer: dankzij jou en collega instructeur Henk Klöpping hebben we tegenwoordig "eigen kweek" molenaars. Waarvan er jongstleden zaterdag 3 op het podium naast je stonden. Ook hen felicteren wij van harte: Rob, Anne en Jan, gefeliciteerd!

Zoals je zelf vaak zegt, Lammert: "dit kun je niet alleen". Nee, dat is waar. Maar zonder jouw inzet en doorzettingsvermogen waren anderen misschien wel nooit begonnen. Want elk team heeft een inspirator nodig, een man met verbeeldingskracht, een leider. En die hadden - en hebben - we in jou!

Lammert, namens de molenaars, leerlingen en het bestuur van de Slochter Molenstichting schud ik je de hand en dank je hartelijk voor de inzet en de vooruitgang die je daarmee voor ons en de molenwereld hebt bewerktstelligt. Gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie!
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-