Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Opleiden


Tijdslijn 98 dagen (din 25 jun 2019 ... woe 20 maa 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Blaast juni uit de noorderkant, verwacht veel koren op het land.
Nieuws! arrow Activiteiten arrow Opleiding
Opleiden Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 16 april 2013

Video © 2013 Groninger Molenhuis

Op de molen van de Groote Polder krijg je les volgens ons eigen curriculum . In exact 1 jaar wordt de volledige lesstof van het Gilde van Vrijwillige Molenaars doorgenomen, waarbij een logische opbouw in het materiaal is aangebracht. Zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid zijn uitgangspunten. We hebben een groep instructeurs, die om en om les geven op zaterdagmiddag.  Je krijgt dus van meerdere mensen les, dit zowel om continuiteit te borgen als ook om je vanuit diverse inzichten en ervaringen het vak bij te brengen.

Elke les bestaat uit een praktisch- en een theoretisch deel. We gebruiken voor de theorie het materiaal van het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Daar hebben we een uit ervaring opgebouwde structuur in aangebracht. We beginnen de opleiding met zes weken intensieve training weerkunde en het opbouwen van de essentiele praktische vaardigheden op de molen. Elke les komen "veiligheid" en "het weer" terug op de agenda.  Daarnaast besteden we wat meer tijd aan onze lokale molentypen en wat minder aan 'de exoten', wat aansluit bij de examenpraktijk van Het Gilde. 

Wij hechten aan transparantie van onze opleiding. Daarom zetten we alle aanvullende materialen en het lesschema on-line. Zo ontstaat ook een mooie syllabus, die mogelijk ook voor andere dan onze eigen leerlingen bruikbaar is. 

De opleiding zoals wij die geven wordt door leerlingen als "pittig" en "uitdagend" getypeerd.  Wij verwachten inzet en opkomst, de rest verzorgen wij.

Als je je na lezen van dit verhaal je aangetrokken voelt tot de manier waarop we les geven op de molen van de Groote Polder neem dan contact op met instructeurs@msmog.nl om een afspraak te maken voor een proefles.  

Door ons opgeleide en geslaagde leerlingen:

Door Lammert en Henk

Koos Uil (2010)

Rob Hoving (2011)

Jan Danes (2011)

Sybren Zondervan (2012)

Bert Roemeling (2012)

Arnold Wierenga (2013)

Door Lex en Henk

Vincent Mathlener (2018)

Door ons deels opgeleid:

Door Lammert en Henk

Anne Ridder (2010-2011, inmiddels geslaagd)

Door Lex en Henk

Ria Voorhorst (2016-2017, gestaakt in 2018 om gezondheidsredenen)

Eric Leegte (2016-2018, gewisseld naar Rolf Glazenburg, gestaakt in 2019)

Mischa Habermehl (2018), gestaakt in 2019 i.v.m. familieomstandigheden.

Momenteel in opleiding:

Door Lex en Henk

Eduard Vroom (2017)

Leendert Huizer (2018, op 4 mei 2019 geslaagd voor het regionaal examen)

Bertus Hoetjer (2019)

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er is vandaag vrij veel zon maar er trekt ook af en toe wat bewolking over en het blijft droog. Het wordt tropisch warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-